Π. Μυλώνας: Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο

Η Κυβέρνηση, τόνισε, είναι απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση της τουρκικής «βουλιμίας»

Την θέση ότι η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική, προχωρώντας στους εκβιαστικούς, για τον Ελληνισμό, σχεδιασμούς της, εξέφρασε σήμερα (9/6) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Όπως είπε, «οι απειλές για έρευνες και γεωτρήσεις νότια της Κρήτης όπως και η παράνομη παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ κλιμακώνουν επικίνδυνα την κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η κυπριακή κυβέρνηση, είπε, δυστυχώς, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό φαίνεται να είναι απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση της τουρκικής «βουλιμίας».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έστω και την υστάτη, να προβεί σε όλες τις πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες, σε συνεργασία με την Αθήνα, για την αναχαίτιση του τουρκικού επεκτατισμού», συνέχισε.

«Τόσο η αποτρεπτική αμυντική δυνατότητα της Κύπρου όσο και η πολιτική αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογες της επικινδυνότητας καθώς και των τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλει η Τουρκία στην περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Μυλωνάς.

Ελ. Θεοχάρους: Η Τουρκία νονός της περιοχής
Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι, «με λύπη ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφέρει μερτικό από το φυσικό αέριο στην ‘ΤΔΒΚ’ ακόμη και πριν την λύση, αν σταματήσει η Τουρκία να μας παρενοχλεί. Πληρώνουμε δηλαδή τον νονό της νύχτας στην περιοχή μας για να αφήσει ήσυχο το μαγαζάκι μας», είπε.

«Διαφωνούμε με αυτή την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά διαφωνούμε και με τον διαμοιρασμό των φανταστικών επί του παρόντος και λίαν απομακρυσμένων στο απώτερο μέλλον κερδών από το φυσικό αέριο ανάμεσα στις «δύο κοινότητες» ή στα δύο κράτη», τόνισε.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Τα κέρδη, σύμφωνα με την κα Θεοχάρους, θα πρέπει να τα διαχειρίζεται η νόμιμη κεντρική κυβέρνηση του κράτους και να τα διαθέτει προς ανάπτυξιν όλου του λαού αναλόγως των αναγκών. 

«Τα κέρδη του Ηνωμένου Βασιλείου από τους υδρογονάνθρακες της Βόρειας Θάλασσας δεν τα διαμοιράζονται, είτε εξ ίσου, είτε αναλογικά, οι Ιρλανδοί, οι Σκωτσέζοι, οι Εγγλέζοι και οι Ουαλοί, αλλά τα διαχειρίζεται το Λονδίνο για την ανάπτυξη όλης της χώρας», κατέληξε.