ΠΙΣ: Καλεί κοινό & επιχειρήσεις να διασφαλίζουν την τήρηση μέτρων

Ο ΠΙΣ τονίζει πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μόνο με πειθαρχία μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί εκ νέου το κοινό και τις επιχειρήσεις να διασφαλίζουν ότι κανένα πρωτόκολλο δεν παραβιάζεται και ότι τηρούνται σχολαστικά τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αντισηψία και πλύσιμο χεριών.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, ο ΠΙΣ τονίζει πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μόνο με πειθαρχία και επίδειξη ατομικής υπευθυνότητας μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά και να αναχαιτίσουμε την πορεία της πανδημίας.
 
«Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι τέτοια που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό και επιβάλλει, ίσως περισσότερο από ποτέ, πειθαρχία στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ατομικής προστασίας. Όταν ένα πρωτόκολλο παραβιάζεται, τότε αυτόματα αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος επιμόλυνσης περισσοτέρων ανθρώπων», σημειώνει.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Όπως προσθέτει «συγκριτικά με το πρώτο κύμα της πανδημίας, αυτή τη φορά έχουμε ένα νέο επιδημιολογικό στοιχείο, που μας προβληματίζει σοβαρά και πρόκειται για την αύξηση που έχει παρατηρηθεί στα περιστατικά SARS-CoV-2 που εκδηλώνουν συμπτώματα».

«Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε ολοένα και περισσότερα επιβεβαιωμένα θετικά στον Covid-19 περιστατικά, θα χρήζουν νοσηλείας ή ακόμη και εισαγωγής σε Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.  Συνεπώς εύλογα τίθεται ζήτημα επαρκούς ετοιμότητας των νοσοκομείων μας και ιδιαίτερα των ΜΕΘ και επιβάρυνσης του συστήματος υγείας», αναφέρει.

(ΚΥΠΕ)
 

 
25652