Η πυρκαγιά στη Λεμεσό, οι λίστες αναμονής, η Αμμόχωστως κ.α. στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό, τα προβλήματα με τις λίστες αναμονής, το θέμα της Αμμοχώστου και η στροφή νέων στα τεχνικά επαγγέλματα είναι μερικά από τα θέματα που φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η καταγγελία στην Κομισιόν για σχέδια ΑΠΕ, οι φωτιές στην Ελλάδα, η συνεργασία των τοπικών αρχών για την προστασία των χελωνών στο διαμέρισμα Χρυσοχούς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Οι δέκα χαμένες ευκαιρίες της Αμμοχώστου» γράφει στο κύριο θέμα της, με αφορμή την επέτειο της δεύτερης φάσης της εισβολής, ότι είναι άμεσος σήμερα ο κίνδυνος για οριστική απώλεια της Αμμοχώστου που κρατήθηκε μισό σχεδόν αιώνα σε ειδικό καθεστώς. Αλλού λέει ότι τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό, ενώ στην Ελλάδα καίγεται η Εύβοια. Επίσης γράφει ότι ο ΟΑΥ δίνει λύσεις με εφημερεύοντες γιατρούς.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Τον ‘καίει’ ο βοσκός αλλά δήλωσε άλλοθι» και γράφει ότι αντιμέτωπος με το αδίκημα του ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς άδεια και απερίσκεπτων πράξεων βρίσκεται ο 49χρονος νοσοκομειακός κλητήρας από την Επισκοπή, ο οποίος τέθηκε χθες το πρωί υπό κράτηση για τη μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Πάχνα, Κισσούσα και Βουνί. Αλλού γράφει για αγωγή της ΑΗΚ σε φρουταρία που πλήρωνε μικροποσά, καθώς είχε χαλάσει ο μετρητής. Επίσης γράφει ότι έπιασε δουλειά η Λουτ.
 
Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Άνω-κάτω οι λίστες αναμονής» και γράφει ότι επειγόντως ξεκαθάρισμα των λιστών αναμονής για ραντεβού με ειδικούς γιατρούς του δημοσίου ζητά η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, η οποία έχει ήδη θέσει ενώπιον του Προέδρου του ΟΚΥπΥ το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τα διάφορα τμήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Αλλού γράφει για 587 οδηγούς που βρέθηκαν θετικοί σε νακροτέστ σε ενάμιση χρόνο. Επίσης γράφει ότι οι χελώνες της Αργάκας βγαίνουν από τις «ψεύτικες» φωλιές.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ <<<

Η «Χαραυγή» φέρει τον τίτλο «Στροφή νέων στα τεχνικά επαγγέλματα» και γράφει στο πρώτο της θέμα ότι η ζήτηση για τις τεχνικές σχολές από τους μαθητές είναι αυξημένη από πέρυσι, υπάρχουν πλέον κριτήρια εισδοχής των μαθητών, ενώ κάποιοι απορρίπτονται. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταγράφονται οι ζημιές στην περιοχή κρασοχωρίων. Επίσης γράφει ότι νέα παράτυπη τουρκική navtex δεσμεύει μεγάλη περιοχή στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Χαμένοι οι καταναλωτές από τη στήριξη σε ΑΠΕ» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Κυβέρνησης, καθώς ισχυρίζεται ότι ένα πρόσφατο πρόγραμμα για την ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελεί στην ουσία κρατική ενίσχυση σε παραγωγούς ΑΠΕ, εις βάρος των καταναλωτών. Επίσης γράφει ότι τέθηκε υπό κράτηση ύποπτος για την πυρκαγιά στη Λεμεσό. Ακόμη γράφει ότι οργισμένοι είναι οι νεφροπαθείς στην Πάφο με την απόφαση να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε ιδιωτική κλινική.

ΚΥΠΕ

 
4886
Thumbnail

Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και να μην περιμένει κανείς υποχώρηση σε αυτό το θέμα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ενώ για τη συμφωνία με τη Λιβύη είπε ότι ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα επιτραπούν τετελεσμένα. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με σθένος και αποφασιστικότητα να προστατεύει δικαιώματα και συμφέροντά της στην Κύπρο και γύρω από αυτήν, στη «γαλάζια πατρίδα» και στους αιθέρες της.

«Υποστηρίζουμε επίμονα ότι στην Κύπρο πρέπει να προστατευτούν οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, τα ίσα κυριαρχικά δικαιώματα και ο δίκαιος διαμοιρασμός των πηγών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση, κανείς να μην περιμένει υποχώρηση από εμάς σε αυτό το θέμα» και πως όλοι γνωρίζουν τις ιδέες και προσεγγίσεις τους γι’ αυτό το θέμα. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Για τη συμφωνία με τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και με αυτήν η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην περιοχή. 

ad2mobile

ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

article 1