Προστίθεται νέα επιλογή στα SMS / Τι θα στέλνεις & για ποιο λόγο

Τι προστίθεται στο 8998

Νέος αριθμός προστίθεται στις επιλογές των πολιτών για μετακινήσεις στο 8998, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας. Πρόκεται για τον αριθμό '9', και θα αντιστοιχεί για την μετακίνηση μας σε επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα 1/2.

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου - Απαντήσεις σε 19 ερωτήματα <<<

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε την Τετάρτη (27/1) μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι η αποστολή δυο sms για διακίνηση στον αριθμό 8998 θα παραμείνει.

Διαβάστε επίσης: 

Ωστόσο, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας θα προσθέσει τον αριθμό 9 στο σύστημα για να επιτρέπεται η αποστολή μηνύματος σε αυτούς τους χώρους.

Ωστόσο, παραμένει μέχρι νεοτέρας η απαγόρευση διακίνησης μετά τις 21:00 το βράδυ.

Παράλληλα, με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου από την 1η Φεβρουαρίου  επιτρέπεται η επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων,σε οικίες νοουμένου πρόκειται για συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού και από τις 8 Φεβρουαρίου μέχρι 4 άτομα νοουμένου πρόκειται για συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού. Ωστόσο, και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να σταλεί SMS σε υπάρχουσα επιλογή.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, για ό,τι δεν υπήρξε ανακοίνωση παραμένει ως έχει. Δηλαδή θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα και μέχρι την απόφαση νέων μέτρων τα οποία θα ανακοινωθούν.

 

 
19039
Thumbnail