Πρωτοσέλιδα σήμερα (12/9): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 12 Σεπτεμβρίου 2022

Η αναγνώριση από την ΕΕ της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, η επάνοδος των μαθητών των δημοτικών και των νηπιαγωγείων σήμερα στα σχολεία τους, η ψηφιοποίηση των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας και οι αγορές αγαθών από τα κατεχόμενα, που επηρεάζουν τις υπεραγορές, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οργανώνονται νέες μαζικές αντιδράσεις» πως κάτω από την ίδια ομπρέλα οργανώνονται δράσεις για κούρεμα – αξιόγραφα. Αλλού γράφει πως αναγνωρίστηκε η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και πως εκτεθειμένη παραμένει η Τουρκία. Επίσης σημειώνει πως «το καλάθι της νοικοκυράς πάει κατεχόμενα» και πως ορατές είναι οι συνέπειες σε υπεραγορές, ιδιαίτερα μικρομεσαίες.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ελέγχονται για δώρα και άλλες χαριστικές παροχές οι βουλευτές» γράφει ότι η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κάλεσε τους βουλευτές να δηλώσουν σε σχετικό έντυπο, που τους κοινοποιήθηκε από τις 25/8/2022, τα δώρα που έλαβαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης αναφέρει πως στα σκαριά βρίσκεται νέο συνταξιοδοτικό στο δημόσιο. Ακόμη γράφει για την πρεμιέρα σήμερα στα δημοτικά.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ψηφιακά και το ανεργιακό» γράφει πως από βδομάδας αναμένεται να ψηφιοποιηθεί και η αίτηση για το επίδομα ανεργίας. Αλλού γράφει για το πρώτο κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Επίσης αναφέρει πως η ΕΕ αναγνώρισε εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μαυρογιάννης: Πακέτο προτάσεων για την ακρίβεια και το κόστος ηλεκτρισμού» αναφέρει πως ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, δήλωσε πως λύσεις υπάρχουν και πως αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και αδογμάτιστη προσέγγιση». Αλλού γράφει για «καπέλο» 2.500 ευρώ στα νέα δάνεια. Επίσης αναφέρει πως πρώτο κουδούνι κτυπά σήμερα για τα δημοτικά και τα δημόσια νηπιαγωγεία.

(ΚΥΠΕ)

 
27751