Πρωτοσέλιδα σήμερα (14/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 14 Μαϊου 2022

Ο απόηχος της εξαγγελίας της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές του 2023 και οι εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιπτώσεις της αύξησης των τιμών σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά έργα, και οι συζητήσεις για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα, στα πρωτοσέλιδά τους, οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοχύρωτοι στις πυρκαγιές» πως δεν έχει ακόμα καλυφθεί το κενό των ρωσικών Καμόφ, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 4 τόνων σε κάθε ρίψη για κατάσβεση πυρκαγιών. Αλλού αναφέρει πως καλεί σε άμεση εκεχειρία στον πόλεμο στην Ουκρανία το Πεντάγωνο. Επίσης γράφει σε άλλο θέμα πως Σουηδία και Φινλανδία συζητούν σήμερα με την Τουρκία για το ΝΑΤΟ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Προεκλογικές δαπάνες άνευ ορίου και ελέγχου» γράφει πως οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές και τα επιτελεία μπορούν να ξοδεύουν εκατομμύρια μέχρι τον Αύγουστο. Επίσης αναφέρει πως ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως ήταν και παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ. Εξάλλου γράφει σε άλλο θέμα πως με απειλές μέχρι και για απόλυση συνεχίζουν να εργάζονται υπάλληλοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Πρώτο τεστ από τα επιτελεία» γράφει στο κύριο του θέμα πως γύρω από τον Νίκο Χριστοδουλίδη χαράσσουν τις γραμμές τους Δεξιά και Αριστερά και αναφέρει ότι το σκηνικό παίρνει την τελική του μορφή για τη μάχη των προεδρικών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα μέτωπα των μαχών στον πόλεμο στην Ουκρανία, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες. Επίσης αναφέρεται σε άλλο θέμα σε εμπλοκή στη διαδικασία έκδοσης του Τάσου Σιμιλλίδη από τη Βουλγαρία στην Κύπρο.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Πάγωμα αναπτυξιακών έργων λόγω των αυξήσεων σε υλικά οικοδομής» γράφει πως ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι αυξήσεις στις τιμές μάς βγάζουν εκτός προϋπολογισμού. Επίσης σε άλλο θέμα αναφέρει πως ακρίβεια, μισθοί και στέγη είναι τα τρία προβλήματα που ιεραρχούν οι εργαζόμενοι νέοι. Ακόμη σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές γράφει πως Νίκος Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελούν τις δυο όψεις της ίδιας Κυβέρνησης και του ιδίου κόμματος, του ΔΗΣΥ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η G7 υποστηρίζει περισσότερη βοήθεια, όπλα προς την Ουκρανία» πως οι Υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των επτά πλουσιότερων κρατών (G7) υποστήριξαν την παροχή περισσότερης βοήθεια και όπλων στην Ουκρανία. Αλλού γράφει πως το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris που μετέφερε περίπου 1000 επιβάτες από το Ισραήλ έφθασε στο λιμάνι της Λάρνακας την Παρασκευή έπειτα από διακοπή των εργασιών του για δυο χρόνια,  λόγω των απαγορεύσεων εξαιτίας της πανδημίας. Επίσης αναφέρει πως 27χρονος καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση την Παρασκευή για πρόκληση πυρκαγιάς στη Λεμεσό τον Ιούλιο του 2021.  

KYΠΕ

 
27094