Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 23 Οκτωβρίου 2020

Το διάταγμα του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου για τα νέα περιοριστικά μέτρα για κορωνοϊό που ισχύουν από 23 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν την χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς δημόσιους χώρους αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ σε Λεμεσό και Πάφο και η πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Άννας Θεολόγου για αυτοδιάλυση της Βουλής και παραίτηση της Κυβέρνησης, που θα τεθεί σήμερα (23/10) ενώπιον της Ολομέλειας, είναι τα θέματα που προβάλλονται κυρίως σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
 
Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «26 υπέρ πρόωρων εκλογών, 27 εναντίον, ρυθμιστικός παράγοντας οι 3 αντάρτες» γράφει ότι διχάζει τη Βουλή η πρόταση Οικολόγων – Άννας Θεολόγου για αυτοδιάλυση της Βουλής και παραίτηση της Κυβέρνησης που θα τεθεί σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας. Αλλού αναφέρεται στο διάταγμα του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη χρήση παντού μασκών και μερικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο. Επίσης γράφει ότι επικρίσεις δέχθηκε η Κύπρος στο ΕΚ για την πολιτική για πολιτογραφήσεις.
 
>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Λουκέτο τα βράδια σε Λεμεσό και Πάφο» αναφέρεται στο διάταγμα του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου για τα νέα περιοριστικά μέτρα για κορωνοϊό που ισχύουν από 23 Οκτωβρίου και τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αλλού γράφει πως όλες οι ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου επέκριναν την Κομισιόν γιατί καθυστέρησε να κινηθεί εναντίον της Κύπρου και της Μάλτας για τα «χρυσά» διαβατήρια. Επίσης γράφει ότι σε μια πενταετία απολύθηκαν μόνο 12 δημόσιοι υπάλληλοι.
 

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
Αναμένεται επεισοδιακή Ολομέλεια / Πάει η πρόταση για αυτοδιάλυση
Η ατζέντα του προϋπολογισμού για το 2021
772 Δημόσιοι αφυπηρετούν και μοιράζονται €82,5 εκατ. ως εφάπαξ

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ξεκινά νέο κύμα περιορισμών» γράφει ότι σε 14 μέρες, η Κύπρος εκτροχιάστηκε, οι δείκτες εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν και από σήμερα όλοι οι πολίτες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα είτε βρίσκονται σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς δημόσιους χώρους. Αλλού γράφει για τη στάση εργασίας των νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις συναδέλφους τους οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι αλλάζουν τακτική και πρακτική τα δικαστήρια προκειμένου να εκδικάσουν παλιές ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν πάνω από 4 χρόνια.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 
Με άλλα 3 ΝΑΙ πάμε για διάλυση της Βουλής - Όλα τα δεδομένα
Όλα τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Κύπρο από σήμερα
Ακυρώνουν μαζικά επεμβάσεις καταρράκτη - Καθησυχάζουν οι Ειδικοί
Ο Ζαβράντωνας σήμερα ξανά στο Δικαστήριο - Αυτή είναι η υπόθεση
Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα αλλιώς €300 πρόστιμο


Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με ψέματα κάλυπταν τη διαφθορά» γράφει πως το ΑΚΕΛ τονίζει ότι «τα ψέματα του ΄άμωμου και αμόλυντου΄ Νίκου Αναστασιάδη τελείωσαν» και ότι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ καταγράφονται οι ντροπιαστικές αλήθειες για το επενδυτικό πρόγραμμα που έστησε η Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι παραίτηση της Κυβέρνησης ζητούν ευθέως τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της Κομισιόν. Επίσης αναφέρεται στα νέα μέτρα για περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και τον αριθμό των περιστατικών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Διάταγμα μάσκας για εξωτερικούς χώρους» αναφέρεται σε διάταγμα του Υπουργού Υγείας και γράφει πως η χρήση μασκών θα είναι τώρα υποχρεωτική σε όλους τους χώρους περιλαμβανομένων των ανοικτών χώρων σε όλες τις επαρχίες και θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης δήλωσε ότι η Τουρκία γίνεται όλο και περισσότερο επιθετική. Επίσης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα παραιτηθεί.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ζητούν παραίτηση Αναστασιάδη εδώ και τώρα» πως ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ θέτουν θέμα ανάληψης των πολιτικών ευθυνών για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Αλλού γράφει ότι είναι υπόδικο το κυπριακό κράτος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει πως πήρε τον πρώτο ιστορικό της βαθμό η Ομόνοια στο Europa League κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επικίνδυνα τουρκικά παιγνίδια στην Ν.Α. Μεσόγειο» γράφει ότι με την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου τύπου Ίμια ο Ερντογάν θέλει να εκβιάσει καταστάσεις, να δημιουργήσει κλίμα αναταραχής που θα «αναγκάσει» ή θα δώσει πρόσχημα σε μεγάλες δυνάμεις να παρέμβουν με στόχο πραγματοποίηση συνομιλιών άνευ όρων με την Ελλάδα και αμέσως μετά στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι σε κομβική συγκυρία για τις εξελίξεις στην Ν.Α: Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδος – Αιγύπτου. Επίσης γράφει πως η Ασία έβαλε γυαλιά στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική σε σχέση με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

ΚΥΠΕ - Κώστας Σταυρινός 
 

 
21214