Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Eιδήσεων 27 Οκτωβρίου 2020

Η αντιπαράθεση Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με την έρευνα για το θέμα των πολιτογραφήσεων, οι αντιδράσεις πολιτών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει σενάριο για νέο lockdown, η έκκληση του ΥΠΟΙΚ στη Βουλή για ψήφιση του προϋπολογισμού, και οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου μαζί με τον νέο Τ/κ ηγέτη υπέρ της λύσης δυο κρατών στην Κύπρο είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες. 

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεύτερη πιο σκληρή επίθεση Γ. Εισαγγελέα κατά Γ. Ελεγκτή» πως στα ύψη είναι η σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή για το θέμα της έρευνας των πολιτογραφήσεων. Αλλού αναφέρεται σε επανάσταση των Κυπρίων κατά του κορωνοϊού αφού κουράστηκαν από τα περιοριστικά μέτρα. Επίσης αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει σενάριο για νέο lockdown.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
Έχεις γη στα κατεχόμενα; Θα δικαιούσαι αποζημίωση κάθε χρόνο
Στον αέρα ο προϋπολογισμός του 2021

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πικνίκ τα Βαρώσια με επιδόρπιο τη ΔΔΟ» πως στα κατεχόμενα θα βρεθεί την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους ο Τούρκος Πρόεδρος με διάθεση για βόλτα στην περίκλειστη Αμμόχωστο. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Γενικός Ελεγκτής φλερτάρει με παραπομπή για ανάρμοστη συμπεριφορά. Επίσης αναφέρεται στον Προϋπολογισμό του 2021 και πως η έγκριση και η εκτέλεσή του αποτελούν πρόκληση.
 
«Ο Φιλελεύθερος»
με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ρίχνουν λάδι στην απόγνωση» γράφει για ανοικτή σύγκρουση θεσμών ενώ η κοινωνία περιμένει να καθαρίσουν τη βρωμιά που την έπνιξε. Αλλού αναφέρει πως γενικευμένη είναι πλέον στον πληθυσμό ο διασπορά του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει πως ένας στους δυο δεν πλήρωσε το εξώδικο για τον κορωνοϊό.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 
Πάει Αθήνα για Τριμερή με Ελλάδα και Ισραήλ ο Χριστοδουλίδης
Συζήτηση για προυπολογισμό εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων 
Μέτρα κατά κορωνοϊού: Πότε θα εξεταστούν ξανά από τους ειδικούς
Ανησυχούν οι εκπαιδευτικοί για τα κρούσματα στα σχολεία
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κωλύματα… για μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής» πως χωρίς προηγούμενο είναι η θεσμική κρίση που ξέσπασε για το μεγάλο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων, η οποία κορυφώθηκε χθες μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή. Αλλού γράφει πως δημιουργούνται μαθητές δυο ταχυτήτων. Επίσης αναφέρει πως ο Υπουργός Οικονομικών έκανε έκκληση για ψήφιση του προϋπολογισμού.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πετρίδης: Τακτικές πολιτικού εκβιασμού» πως ο Υπουργός Οικονομικών παρότρυνε τα κόμματα να αποσυνδέσουν το θέμα της παροχής υπηκοοτήτων από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Αλλού αναφέρεται στην απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου Αθηναίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Επίσης  αναφέρεται στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου πως πρέπει να μπει στο τραπέζι η λύση δυο κρατών στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

 
15676
Thumbnail