Συλλούρης- ΟΣΑΚ συμφώνησαν να προωθεί το ταχύτερο το ν/σ για ίδρυση πανεπιστημιακών κλινικών

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου συναντήθηκε σήμερα  με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον οποίο συζητήθηκε η σημαντικότητα του νομοσχεδίου για την ίδρυση πανεπιστημιακών κλινικών και συμφωνήθηκε όπως  προωθηθεί το συντομότερο για συζήτηση και ψήφιση του στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΑΚ, υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη το γρηγορότερο να τεθεί σε εφαρμογή η σχετική νομοθεσία  έτσι ώστε να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας και την ανάπτυξη νέων θεραπειών μέσω καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνολογιών, που αναμφίβολα θα φέρει πολλαπλά οφέλη στους κλινικούς ιατρούς, τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές, και κυρίως τους ασθενείς.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Επίσης, συζητήθηκε το Γενικό Σύστημα Υγείας και έχει συμφωνηθεί η συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής για να προωθηθούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργούνται με στόχο να επιλύονται το συντομότερο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή αλλά και τη σωστή εφαρμογή και την προστασία του ΓεΣΥ.

Η συνάντηση έγινε στο ανακαινισμένο αρχοντικό επί της Λεωφόρου Ομήρου, με την ΟΣΑΚ να συγχαίρει τον Πρόεδρο της  Βουλής για τη δημιουργία του Σπιτιού του Πολίτη για τις ανάγκες της Βουλής, το οποίο είναι ένα στολίδι με εξαιρετικό περιβάλλον και πλήρες προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρία.

(ΚΥΠΕ)
 

 
10737
Thumbnail

Η συμπερίληψη του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Αυγούστου στην κατηγορία των χωρών των οποίων οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ στον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, η απόφαση της Βουλής για σύσταση ad hoc επιτροπής που θα αναλάβει την εξέταση της «λίστας Γιωρκάτζη» με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, η εκδήλωση διαμαρτυρίας των ανθρώπων του πολιτισμού έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για καταβολή του επιδόματος που τους υποσχέθηκε η Κυβέρνηση καθώς και η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που λαμβάνουν επίδομα €360, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η ΄λίστα Γιωρκάτζη΄ έχει… αγκάθια» και γράφει ότι στα αρχεία της Βουλής εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί τελικά η «λίστα Γιωρκάτζη» αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια» των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) και ενώ η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση ad hoc Επιτροπής για το θέμα. Αλλού γράφει ότι Κύπρος και Ελλάδα εντείνουν τον συντονισμό τους για αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της τουρκικής επιθετικότητας και στο πλαίσιο αυτό στις 14 Ιουλίου θα μεταβεί στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι από την 1η Αυγούστου θα μπορεί η Κύπρος να υποδεχθεί τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα ενταχθεί στη Β και όχι στην Α κατηγορία χωρών.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

ad1mobile

«Το τεστ κόβει τα πόδια Βρετανών και ξενοδόχων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας ότι Κυβέρνηση ανοίγει μεν τα αεροδρόμια για τους επισκέπτες από τη Βρετανία από την 1η Αυγούστου πλην όμως θέτει ως προϋπόθεση την κατοχή πιστοποιητικού για αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι την Τετάρτη αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά πόσον θα ανοίξει το οδόφραγμα της Λήδρας με τους επιστήμονες να είναι θετικοί στο να ανοίξει. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι η Βουλή αποφάσισε χθες τη σύνθεση της ad hoc επιτροπής που θα αναλάβει την εξέταση της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων.
 
Κάτω από τον τίτλο «Παράθυρο για μονιμοποίηση» «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα γράφει ότι το θέμα της μονιμοποίησης 4.500 εργαζομένων αορίστου χρόνου βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα χέρια της Κυβέρνησης μετά τη γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα προς το Υπουργείο Οικονομικών που άνοιξε τον δρόμο της μονιμοποίησης των εργαζομένων. Αλλού γράφει ότι εντατικούς ελέγχους θα αρχίσουν οι επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας μετά την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των ανθρώπων του πολιτισμού έξω από το Υπουργείο και Πολιτισμού ζητώντας σχέδιο κοινωνικής προστασίας και την καταβολή του επιδόματος των 900 ευρώ που τους υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Καταδικάζουν εργαζόμενους σε επίδομα €360» γράφει στο κύριο της θέμα ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, εκφράζοντας απογοήτευση και αγανάκτηση για το γεγονός ότι αναγκάζονται να επιβιώσουν με το ελάχιστο ποσό των €360. Αλλού γράφει ότι καλλιτέχνες επαγγελματίες των τεχνών και συναφών επαγγελμάτων αλλά και όσοι αγαπούν και στηρίζουν τον πολιτισμό, πορεύτηκαν χθες έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλειμματικές πολιτικές στήριξης του πολιτισμού. Σε άλλο θέμα η «Χ», γράφει ότι καλπάζει η ανεργία η οποία έσπασε το φράγμα του 10%, σε σύγκριση με 6% πριν την κρίση του κορωνοϊού.

ad2mobile

«Αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ που γράφει ότι από την 1η Αυγούστου το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιλαμβάνεται στην κατηγορία των χωρών των οποίων οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ στον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ στην Κύπρο έχει αυξηθεί στα 18, από τα 17 έτη, μετά την ψήφιση από τη Βουλή την Παρασκευή νομοσχεδίου που εκκρεμούσε για καιρό.  Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι ηθοποιοί καλλιτέχνες και ερμηνευτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Υπουργείου Πολιτισμού ζητώντας το επίδομα που τους υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ - Κώστας Σταυρινός

article 1