Σε κρίσιμη κατάσταση η Υπουργός Εργασίας (Ανακοινώσεις)

Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση - Ανακοινώσεις Προεδρικού, Υπουργείου Υγείας, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου

UPD: Η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου υπέστη το βράδυ της Κυριακής (15/5) ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. «Με λύπη είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπέστη χθες βράδυ (15/5) ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Υγείας στην οποία αναφέρεται πως η Υπουργός Εργασίας μεταφέρθηκε κατεπείγον σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου, σημειώνοντας πως μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, η κα. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα  και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη, ενώ την την κα. Αιμιλιανίδου συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας.

Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου υπέστη το βράδυ της Κυριακής ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

«Με λύπη είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπέστη χθες βράδυ ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Όπως αναφέρει, η Υπουργός εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της Υπουργού και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Στην Υπουργό Εργασίας, στην αγαπητή μου Ζέτα, η οποία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει ο Πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter.

Μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, όπως ενημερώνει ο Εκπρόσωπος, η σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα “Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς” στην οποία θα συμμετείχε και η Υπουργός όπως και οι αυριανές σχετικές με το θέμα δράσεις στην Επαρχία της Λάρνακας, αναβάλλονται.  

Ταυτόχρονα, ειλικρινείς ευχές στην Υπουργό για γρήγορη ανάρρωση έστειλε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος. Ειδικότερα ο ΠΙΣ, σε ανακοίνωση του, ανέφερε ότι «εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχές προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, για γρήγορη ανάρρωση. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία της υγείας της». 

Ανακοινωσεις Πολιτικών και Κομμάτων

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Υπουργό Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε στην δήλωση του ότι «με λύπη ενημερώθηκα για την περιπέτεια της Υγείας της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου. Ενημερώνομαι για την κατάσταση της υγείας της αγαπητής μου φίλης και συνεργάτιδας Ζέτας και εκφράζω τις θερμότερες μου ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση». 

Σε ανάρτηση του το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) ανέφερε ότι «αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι σκέψεις και οι ευχές όλων μας βρίσκονται δίπλα στην αγαπητή Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου για να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη δοκιμασία με την υγεία της. Της ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και σύντομα πάλι μαζί μας».

fd

Από πλευράς της η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανέφερε ότι «η ΟΕΒ  και ο εργοδοτικός κόσμος της Κύπρου εύχονται γρήγορη ανάρρωση στην Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου.Οι προσευχές μας είναι μαζί της».

gfn

Την συμπαράσταση της στην Υπουργό εξέφρασε και η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία της Κύπρου (ΔΕΟΚ).

Σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ ανέφερε ότι «εκφράζει την συμπαράσταση της στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας  που αντιμετωπίζει και εύχεται όπως ξεπεράσει την δύσκολη αυτή δοκιμασία και αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί της».

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Με λύπη είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπέστη χθες βράδυ ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας. 

Εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της κας. Υπουργού και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα “Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς” στην οποία θα συμμετείχε και η κα. Υπουργός όπως και οι αυριανές σχετικές με το θέμα δράσεις στην Επαρχία της Λάρνακας, αναβάλλονται».  

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας: 

«Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μεταφέρθηκε κατεπείγον σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας κ. Χριστίνας Γιαννάκη, η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα  και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας».

 
27368