Συμφωνεί με ΑΚΕΛ το ΔΗΚΟ: Πρώτα παραίτηση Αναστασιάδη

Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τους προϋπολογισμούς, ενόσω συνεχίζεται η συγκάλυψη της διαπλοκής, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Την θέση του κόμματος του αναφορικά με την πρόταση για διάλυση της Βουλής, ξεκαθάρισε σήμερα (22/10) ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, απαντώντας, ταυτόχρονα, και σε προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τι προηγήθηκε και οι αντιδράσεις των κομμάτων:

Μεταξύ άλλων τόνισε πως, «ως ΔΗΚΟ δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υποβάλλεται από κάποιους αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς να τίθεται ως προϋπόθεση η παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης που εξάπλωσαν τη διαφθορά».

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ:

Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται οι εισηγητές της πρότασης για την αυτοδιάλυση της Βουλής, πως με αυτήν, δίνουν την τέλεια δικαιολογία και διέξοδο στην Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, να αποφύγει τον έλεγχο της Βουλής και να συνεχίσει την συγκάλυψη και απόκρυψη της διαπλοκής και της διαφθοράς που η ίδια συντηρούσε με το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων».

Ως ΔΗΚΟ δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υποβάλλεται από κάποιους αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς να τίθεται ως προϋπόθεση η παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης που εξάπλωσαν τη διαφθορά.

Ελπίζω να αντιλαμβάνονται οι εισηγητές της πρότασης πως έτσι, εξαφανίζουν το μοναδικό εμπόδιο που έχει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, στη συγκάλυψη της διαπλοκής.

>>> Διαβάστε επίσης: Πάμε σε πρόωρες εκλογές; Θετικός και ο Αβέρωφ στο ενδεχόμενο <<<

Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώνεται από τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Είναι προφανής η αγωνία του για να μην δοθούν οι φάκελοι των διαβατηρίων στον Γενικό Ελεγκτή.

Τονίζουμε, πως αντίθετα με το τι ισχυρίζεται ο ίδιος δεν είναι η Βουλή που έχει «παραλύσει», αλλά ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, μπροστά στο θράσος και τη διαφθορά που εκπέμπει η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Όσα κόμματα θέλουν να πατάξουν την διαπλοκή στον τόπο μας, ας συμπαραταχθούν μαζί μας στην απαίτηση να δοθεί πλήρης πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή, για όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων.

Τότε μόνο θα λάμψει η αλήθεια.

Ας συμφωνήσουμε, πως δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τους προϋπολογισμούς της Κυβέρνησης της διαφθοράς, ενόσω συνεχίζεται η συγκάλυψη της διαπλοκής.

 

 
25089