Σύμπνοια στο ΔΗΚΟ για ψήφιση Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων

Τελικά τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου Α. Βότσης, Μ. Μουσιούττας και Γ. Προκοπίου – Ακολουθούν την γραμμή Νικόλα

Αλλαγή στο Νομοσχέδιο για τους Επιθεωρητές εργασίας φαίνεται πως πέτυχε το ΔΗΚΟ με αποτέλεσμα πλέον να σχηματίζεται ομοφωνία εντός του κόμματος για υπερψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, με τους Βουλευτές Άγγελο Βότση, Μαρίνο Μουσιούττα και Γιώργο Προκοπίου, να εκφράζουν την ελπίδα αυτή την φορά το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και ότι «δεν θα υπάρξει αυτό το αόρατο χέρι που θα έχει την δυνατότητα είτε να αναστείλει το εν λόγω νομοθέτημα είτε να το ρίξει στις ελληνικές καλένδες όπως έγινε και στο παρελθόν».

Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, «είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που η τελική κατάληξη του βαρυσήμαντου νομοσχεδίου που αφορά το Νομοσχέδιο για την Σύσταση Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, επιτέλους μας βρίσκει σύμφωνους παρά τις έντονες διαβουλεύσεις και πιέσεις από ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Είναι για εμάς σημαντικό το γεγονός ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειες, ήρθαν σε τελική συμφωνία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που είναι οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι οργανώσεις εργαζομένων που επηρεάζονται από την επερχόμενη ψήφιση του», σημειώνουν.

Η αποφασιστικότητα μας για την ορθότητα της τελικής έκβασης του Νομοσχεδίου, τονίζουν, έγκειται στο γεγονός ότι επιτέλους ρυθμίζεται μια αδικία η οποία συντελείται εδώ και πολλά χρόνια και αφορά την πραγματική οχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, εξηγούν, το νομικό πλαίσιο όπως αναμένεται να ψηφιστεί, περιέχει σαφείς διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν εξώδικα πιθανές σοβαρές παραβάσεις από πλευράς των εργοδοτών και προνοεί την επιβολή διοικητικών προστίμων με βάση την κείμενη νομοθεσία. 

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ενεργητική για όλες τις πλευρές αφού θα αποφεύγονται οι πολυδαίδαλες ποινικές διαδικασίες που οδηγούν στις δικαστικές αίθουσες», υπογραμμίζουν.

Το γεγονός ότι υπάρχει αντίδραση από μια πολύ μικρή μερίδα εργοδοτών και όχι από το σύνολο τους, αναφέρουν, θα έπρεπε να προβληματίσει ακόμη περισσότερο τόσο την Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και το σύνολο του επιχειρείν. 

«Η θέσπιση μέτρων που προωθείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ευεργέτημα μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου διότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβραβεύει τους υγιείς επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές των ανταγωνιστών τους», τονίζουν. 

«Επανατονίζουμε την θέση μας ότι δεν συμφωνήσαμε και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με τροπολογίες οι οποίες πιθανόν να κατατεθούν και να αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στην μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αυτού του τόπου, αλλά και στους επιχειρηματίες οι οποίοι σέβονται τους υπαλλήλους που εργοδοτούν έχοντας μάλιστα οικονομικό κόστος σε σχέση με αυτούς που πιθανό να έχουν ως τακτική τους να υπεκφεύγουν των προνοιών των νομοθεσιών», ξεκαθαρίζουν οι Α. Βότσης, Μ. Μουσιούττας και Γ. Προκοπίου.

«Παρά τις έντονες αντιδράσεις αρχικά από συναδέλφους μας εντός και εκτός της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, με πνεύμα γόνιμου διαλόγου και γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των εργαζόμενών, που αποτελούν βασικό πυλώνα στην παραγωγική οικονομία του τόπου, θα υπερψηφίσουμε το εν λόγω νομοσχέδιο», συνεχίζουν.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα κυλήσουν ομαλά έτσι ώστε το υπό αναφορά νομοσχέδιο να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για τελική ψήφιση. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει αυτό το αόρατο χέρι που θα έχει την δυνατότητα είτε να αναστείλει το εν λόγω νομοθέτημα είτε να το ρίξει στις ελληνικές καλένδες όπως έγινε και στο παρελθόν», καταλήγουν οι τρεις Βουλευτές του ΔΗΚΟ.
 

 
20035