Συνολικά 15 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

«Δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με την γενική κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή»

Συνολικά 15 ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Σύμφωνα με τη Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 15 ασθενείς, δύο εκ των οποίων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με την γενική κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται σταθερή.  
 
Εν τω μεταξύ ένα άτομο έλαβε χθες βράδυ εξιτήριο και άλλοι πέντε ασθενείς πήραν το δικό τους εξιτήριο σήμερα. Σημειώνεται ότι όλοι οι ασθενείς που λαμβάνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους για 14 μέρες.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι θετικό σε κορωνοϊό ενδέχεται να είναι μέλος του προσωπικού της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου του οποίου το ιστορικό διερευνάται. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ασχολείτο με την νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
Τα θετικά αποτελέσματα της εξέτασης του συγκεκριμένου ατόμου, επιβεβαιώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Από την πρώτη στιγμή, άρχισαν να λαμβάνονται δείγματα από δέκα περίπου πρόσωπα τα οποία εργάζονταν στην ίδια βάρδια με το συγκεκριμένο άτομο και σταμάτησαν να εργάζονται μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Σημειώνεται ότι συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων με τη διαδικασία “Drive Through”, κατά την οποία άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού που αποστέλλονται μέσω του 1420, περνούν με το αυτοκίνητο τους από τον υπόγειο χώρο, χωρίς όμως να βγουν από αυτό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Τα άτομα κατεβάζουν το παράθυρο του οχήματος τους και το νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές, λαμβάνει το απαραίτητο δείγμα. Τα δείγματα λαμβάνονται με ραντεβού, ανά 15 λεπτά.
 
Εξάλλου στο Νοσοκομείο έχει ήδη τοποθετηθεί το ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού και αναμένονται τα ειδικά αντιδραστήρια, ώστε τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας την όλη διαδικασία.

ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου

 
8227
Thumbnail

Συνολικά 18 άτομα με συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 17 ασθενείς με συμπτώματα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο κρούσμα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Οι 18 ασθενείς έχουν ήδη δώσει δείγμα για εξετάσεις κορωνοϊού και αναμένονται τα αποτελέσματα.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Από τα 33 ύποπτα κρούσματα που νοσηλεύονταν χθες στο Νοσοκομείο Λάρνακας και έδωσαν δείγμα για κορωνοϊό, βγήκαν τα αποτελέσματα για τα 15 άτομα που νοσηλεύονταν στο Χειρουργικό Τμήμα.  
 
Τα 14 δείγματα βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και το ένα από τα δύο άτομα που ήταν διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.  
 
Το ένα θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε διακομίσθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς για νοσηλεία.
 
Οσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας , το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα, εντοπίστηκαν 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Πρόκειται για δύο γιατρούς, πέντε άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού, τέσσερα άτομα από άλλα επαγγέλματα υγείας και τρεις ασθενείς.

ad2mobile

(ΚΥΠΕ/ Φανίτσα Ζαννέττου)


 

article 1