Τι ζήτησαν από τον Υπ.Παιδείας οι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Οι θέσεις και απόψεις που κατέθεσαν στον Υπουργό Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς της Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Στην έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (4/9) με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου αναφέρεται η Παγκύπρια Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Στη συνάντηση, σημειώνεται, ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για αναβολή της έναρξης φοίτησης των παιδιών από τις 7 Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η απόφαση αυτή, ήταν αποτέλεσμα συνάντησης που είχαν για το σκοπό αυτό εκπρόσωποι των Υπουργών Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Λήφθηκε δε υπό το πρίσμα των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη σκόνη, υγρασία και ακτινοβολία που δε θα επιτρέψουν ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας τόσο εντός του σχολικού κτιρίου όσο και στην αυλή», αναφέρεται.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Προστίθεται ότι ως οργανωμένοι γονείς Προδημοτικής εκπαίδευσης στα πλαίσια των πιο πάνω εξελίξεων «ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό όπως μεριμνήσει ώστε στο διάστημα αυτό της μιας εβδομάδας προωθήσει τη δημιουργία μιας διεπιστημονικής επιτροπής αποτελούμενης από επιδημιολόγους, νηπιαγωγούς και παιδοψυχολόγους με στόχο τον επανασχεδιασμό του υγειονομικού πρωτοκόλλου που διέπει τη λειτουργία των Δημόσιων Νηπιαγωγείων. Σκοπός είναι η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων ούτως ώστε από την μια να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου υγείας που έχει θεσπιστεί για καταπολέμηση της πανδημίας και από την άλλη να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας».

«Θεωρούμε το υφιστάμενο πρωτόκολλο ακατάλληλο για τα δημόσια νηπιαγωγεία καθώς εξασφαλίζει μεν την προσέλευση των παιδιών σε περιβάλλον ασφαλές ως προς την πανδημία σε βάρος όμως της υγιούς ανάπτυξης της προσωπικότητας τους, της ανάπτυξης των κοινωνικών αλλά και εκπαιδευτικών δεξιοτήτων τους ενώ καταστρατηγεί τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος στα δημόσια νηπιαγωγεία που θα παρέχει στα παιδιά ευχάριστες εμπειρίες και ένα περιβάλλον στο οποίο θα θέλουν να επιστρέψουν», προστίθεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι «θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του πρωτοκόλλου ώστε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο να προσφέρει ένα περιβάλλον τόσο υγιές όσο και ευχάριστο και δημιουργικό στα παιδιά με κανονισμούς που δε θα έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα επιτρέπονται στα παιδιά όταν το σχολείο είναι κλειστό».

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Περαιτέρω, αναφέρουν ότι ζήτησαν από τον Υπουργό όπως διερευνηθεί το ενδεχόμενο να εργοδοτηθεί επιπλέον βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορούν οι Σχολικοί Βοηθοί να εκτελέσουν τα πολλαπλά καθήκοντα που είχαν μέχρι τώρα απρόσκοπτα και επιπλέον να παρέχουν την απαιτούμενη βοήθεια και επιτήρηση όπως προβλέπεται από τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου.

Ο Υπουργός συμφώνησε ότι και τα δύο αιτήματα είναι βάσιμα και θα εξεταστούν, και επιπλέον ανέφερε ότι με την αναστολή της μιας εβδομάδας θα δοθεί ο χρόνος ούτως ώστε οι χώροι των νηπιαγωγείων να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ)
 

 
27317