Τηλεδιάσκεψη Αβέρωφ–Κυριακίδου για τον κορωνοϊό

Οι κινήσεις που λαμβάνουν χώρα εκ μέρους της ΕΕ για την αντιμετώπισή της πανδημίας

Με την Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Στέλλα Κυριακίδου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία αλλά και τις κινήσεις που λαμβάνουν χώρα εκ μέρους της Ένωσης για την αντιμετώπισή της, αναφέρει σημερινή (24/4) ανακοίνωση.

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση:

Η κ. Κυριακίδου αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για την επικοινωνία, τόνισε την τακτική επαφή που έχει με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Ιωάννου όπως και με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς των κρατών μελών στο πλαίσιο της σύσσωμης προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Η Επίτροπος εξήρε τα έγκαιρα και συνάμα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Κύπρου αλλά και το γεγονός ότι ακολουθήθηκαν από την αρχή όλες οι συστάσεις του ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης νόσων αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η κ. Κυριακίδου έδωσε παράλληλα τα εύσημα της στον τρόπο αντίδρασης της κοινωνίας και των πολιτών στην Κύπρο οι οποίοι επέδειξαν υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας βοηθώντας την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές στο δύσκολο έργο του περιορισμού των κρουσμάτων.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και για το ότι η ΕΕ επενδύει σε διάφορες ερευνητικές ομάδες, μέσα και από ευρωπαϊκά προγράμματα, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για θετική κατάληξη στην προσπάθεια δημιουργίας όσο και γρήγορης παραγωγής εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων η κ. Κυριακίδου σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και ότι πρόκειται για κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού στάθηκε επίσης στην τάχιστη αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της στήριξης της οικονομίας όσο και στην υπεύθυνη στάση των πολιτών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημείωσε πως μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι που η χώρα μας απέδειξε για άλλη μια φορά πως μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις. Ο κ. Νεοφύτου έκανε αναφορά και στην εξίσου υπεύθυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και κοινωνίας τονίζοντας πως αμφότερες οι χώρες απέδειξαν πως διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή και αναγνωρίσιμα από όλους ανά το παγκόσμιο.

Και ο κ. Νεοφύτου με τη σειρά του τόνισε πως είναι κακός σύμβουλος ο εφησυχασμός αλλά και ότι αναδύεται ένα εξίσου δύσκολο εγχείρημα που είναι η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Ευχήθηκε δε όπως ευοδωθούν σύντομα οι προσπάθειες για την εξεύρεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 
27800