Την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέα μέτρα κατά κορωνοϊού

Ο Υπουργός Υγείας θα μελετήσεις τις εισηγήσεις των ειδικών και θα καταθέσει σχετική πρόταση στο Υπουργικό

Δεν λήφθηκαν τελικές αποφάσεις στην σημερινή (19/8) τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, με την συμβουλευτική επιστημονική ομάδα για τη νόσο COVID-19.
 
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν η επιδημιολογική εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται και περαιτέρω μέτρα στη βάση των εισηγήσεων του Υπουργού Υγείας.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, δεν λήφθηκαν τελικές αποφάσεις κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθούν οι εισηγήσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Υπουργικού Συμβουλίου την προσεχή Παρασκευή (21/8).
 
Εξάλλου, όπως ανέφεραν διασταυρωμένες πηγές στο ΚΥΠΕ, κατά τη τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός Υγείας θα μελετήσει τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας, θα αποκρυσταλλώσει κάποια γνώμη και θα την παρουσιάσει στο Υπουργικό την Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.
 
Σε ερώτηση αν μέσα στις εισηγήσεις είναι και η εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν, δε θα χρειαστεί να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα αυτή τη στιγμή.
 
«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Βαίνουμε προς το καλύτερο και αν δεν υπάρξει κάποια επίπτωση λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου τότε βαίνουμε σε καλό δρόμο. Επομένως, εφαρμόζοντας τα μέτρα θωρακιζόμαστε κατά του ιού για να μπούμε με τους καλύτερους οιωνούς στους φθινοπωρινούς μήνες, όπου ο κόσμος θα επιστρέψει στις δουλειές του, θα μπούμε σε κλειστούς χώρους και θα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με ποιους ερχόμαστε σε επαφή και τι προφυλάξεις παίρνουμε. Οι προφυλάξεις είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πρέπει να μας γίνουν βίωμα μέχρις ότου έρθουν τα εμβόλια στην Κύπρο», πρόσθεσαν.
 
Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα διαφανεί κατά πόσο τηρήθηκαν τα μέτρα κατά την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα διαφανεί τις επόμενες λίγες ημέρες. «Προς το τέλος της εβδομάδας, αρχές της άλλης», συμπλήρωσαν.
 
Σε ερώτηση αν με βάση τα μέχρι σήμερα αποτέλεσμα μπορεί κάποιος να πει ότι εντός της κοινότητας δεν υπάρχουν άτομα θετικά στον ιό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενόσω παρουσιάζονται κρούσματα, τα οποία φαίνονται ότι είναι ορφανά, σημαίνει ότι υπάρχουν εκεί έξω άτομα τα οποία μεταδίδουν τον ιό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Εκείνοι που φαίνεται ότι είναι θετικοί δεν γνωρίζουν, δεν θυμόνται με ποιον ήρθαν σε επαφή. Επομένως αυτό το σενάριο πρέπει να εκλείψει και ο μόνος τρόπος για να εκλείψει είναι κρατώντας τις αποστάσεις και αποφεύγοντας τις συναθροίσεις. Ας κάνουμε υπομονή», σημείωσαν.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν προβληματίζει τους αρμόδιους ότι υπάρχουν άτομα τα οποία είναι θετικά αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι ασυμπτωματικοί δυστυχώς είναι το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή διότι είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι είχαμε κατά την πρώτη έξαρση.

ΚΥΠΕ - Δήμητρα Νικολάου
 

 
23521