Ζητούν από παιδίατρους πιστοποιητικά για επιστροφή στα σχολεία

ΠΙΣ:Επιστολή προς ΥΠΠΑΝ για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στα σχολεία

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να διευθετηθεί συνάντηση μαζί του για να συζητηθεί η εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ισχύει στα Νηπιαγωγεία, Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση, απέστειλε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου.
 
«Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επιθυμεί όπως διευθετήσετε, με την ένδειξη του κατεπείγοντος, συνάντηση με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου σας προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ισχύει στα Νηπιαγωγεία, Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση», αναφέρει ο κ. Αγαθαγγέλου, στην επιστολή του.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Σημειώνει, επίσης, ότι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου και η ενδεχόμενη μη πιστή τήρηση του αφορά άμεσα τα μέλη μας και ιδιαίτερα τους παιδίατρους, καθώς τις τελευταίες μέρες γίνονται δέκτες πολλαπλών αιτημάτων για χορήγηση πιστοποιητικών υγείας που να επιβεβαιώνουν την ασφαλή δυνατότητα επιστροφής παιδιών στις σχολικές μονάδες.
 
«Σε πλείστες περιπτώσεις αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ή και αδύνατο καθώς η κλινική εικόνα γριππώδους συνδρομής και η βαρύτητα της αντίστοιχης νόσου ποικίλλει ενώ παρατηρείται και ανομοιομορφία στα αιτήματα που προβάλλουν τα διάφορα σχολεία, οποιασδήποτε βαθμίδας. Ενόψει δε και της περιόδου που έρχεται όπου αναμένεται η φυσιολογική αύξηση των περιστατικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού το πρόβλημα θα επιταθεί. Στόχος μας είναι να γίνει από κοινού μια ανασκόπηση των πρώτων ημερών της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία και να εξευρεθούν τρόποι ομαλοποίησης της κατάστασης και καλύτερης προετοιμασίας για τους επόμενους μήνες», καταλήγει.

(ΚΥΠΕ)

 
27800