Ranking: Τα πιο «busy» αεροπορικά δρομολόγια εν καιρώ κορωνοϊού

Ποία είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροπορικά δρομολόγια στον κόσμο τις τελευταίες 17 ημέρες του Νοέμβρη του 2020

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Αδιαμφισβήτητο είναι πλέον, ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει δριμύτατα διάφορους τομείς οι οποίοι συμβάλλουν στην παγκόσμια οικονομία, ένας εκ των οποίων είναι η ταξιδιωτική βιομηχανία. 

Είναι γεγονός, η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε την αεροπορική βιομηχανία όπως καμία άλλη κρίση στην ιστορία, αφού  χιλιάδες αεροπλάνα έχουν μείνει από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα (που πάμε για «second round») καθηλωμένα ενώ ταυτόχρονα, τα ταξίδια έχουν μειωθεί δραματικά μιας και οι Κυβερνήσεις διαφόρων χωρών έκαναν συστάσεις/εκκλήσεις για αποφυγή των ταξιδιών κατά την περίοδο των διακοπών. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 10 πρώτες μάρκες αυτοκινήτων σε πωλήσεις στην Κύπρο <<<

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, σε προηγούμενο Ranking είχαμε παρουσιάσει τις χώρες οι οποίες «πλήρωναν» τους ταξιδιώτες για να τις επισκεφθούν, σε μια προσπάθειά τους να «σώσουν» την τουριστική τους βιομηχανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ την άλλη, «πλήρωνε» τους Βρετανούς να κάνουν εγχώριες διακοπές, με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού στην χώρα.

Επίσης, οι διεθνείς πτήσεις έχουν αισθανθεί «στο πετσί τους» τον αντίκτυπο της πανδημίας λόγω των συνοριακών ελέγχων και των υποχρεωτικών απαιτήσεων καραντίνας. Ως πριν να αρχίσουν οι χώρες να κλειδώνουν ξανά (spoiler alert: lockdown 2 says hi! ), τα δρομολόγια είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν δειλά-δειλά, καθώς οι άνθρωποι ήταν σε θέση να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα με την άρση των περιορισμών (ήταν καιρός και πέρασε!). 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Η καθαρή αξία των 45 προέδρων των ΗΠΑ 
<<<

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι οικονομικές απώλειες στην ταξιδιωτική βιομηχανία μπορούν να φτάσουν τα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια εάν συνεχίσουν να μειώνονται οι διεθνείς πτήσεις αναψυχής μέχρι τον Μάρτιο του 2021. 

Το εβδομαδιαίο Ranking της Brief λοιπόν, σας παρουσιάζει τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροπορικά δρομολόγια εν καιρώ κορωνοϊού βάση του δείκτη θέσεων στον κόσμο για τις τελευταίες 17 ημέρες του Νοέμβρη του 2020, βασισμένο σε πληροφορίες από το Bloomberg και την OAG.  

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι, αυτό το μήνα, οι μισές από τις 10 πιο πολυσύχναστες αεροπορικές διαδρομές στον κόσμο είναι από ή προς την Ασία. Επίσης, τρεις διαδρομές είναι από ή προς το Ντουμπάι και υπάρχουν μόνο δύο που λειτουργούν από ή προς την Ευρώπη.

>>> Διαβάστε όλα τα Ranking της Brief εδώ <<<

Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροπορικά δρομολόγια στον κόσμο εν καιρώ κορωνοϊού:
1/
Κάιρο - Τζέντα
2/ Ορλάντο-Σαν Χουάν
3/ Ντουμπάι-Λονδίνο Χίθροου
4/ Σεούλ Ίντσεον-Τόκιο Ναρίτα
5/ Δελχί-Ντουμπάι
6/ Κάιρο-Ντουμπάι
7/ Μπανγκόκ-Χονγκ Κονγκ
8/  Χονγκ Κονγκ-Ταϊπέι
9/ Τεχεράνη Ιμράν Χομεϊνί-Κωνσταντινούπολη Ατατούρκ
10/ Ντουμπάι-Καράτσι

δ
* Ο πίνακας είναι από το Bloomberg βασισμένος σε πληροφορίες της OAG

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Πόσα θα πληρώσεις για ένα καφέ στην Κύπρο & πόσα στην ΕΕ <<<

10/ Ντουμπάι-Καράτσι

  • Δείκτης θέσεων: 89,591

Στην θέση νούμερο δέκα είναι το δρομολόγιο μεταξύ Ντουμπάι και Καράτσι. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές Αεροδρόμιου του Ντουμπάι (DXB) και του διεθνές Αεροδρόμιου Τζιννάχ (KHI) στο Καράτσι του Πακιστάν. Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 89,591 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Ποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν Golden Visas <<<

9/ Τεχεράνη Ιμράν Χομεϊνί-Κωνσταντινούπολη Ατατούρκ

  • Δείκτης θέσεων: 90,120

Στην θέση νούμερο εννιά είναι το δρομολόγιο μεταξύ Τεχεράνης και Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές Αεροδρόμιου της Τεχεράνης, Ιμάμ Χομεϊνί (ΙΚΑ) και του Αεροδρόμιου Κωνσταντινούπολης (IST). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 90,120 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 20 πλουσιότεροι DJ στον κόσμο το 2020 <<<

8/ Χονγκ Κονγκ-Ταϊπέι

  • Δείκτης θέσεων: 93,922

Στην θέση νούμερο οχτώ είναι το δρομολόγιο μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Ταϊπέι. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές Αεροδρόμιου του Χονγκ Κονγκ (HKG) και του Διεθνές Αεροδρόμιου της Ταϊπέι, στην Ταϊβάν (TPE). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 93,922 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Τα 15 πιο ακριβά φαγητά που μπορείτε να αγοράσετε <<<

7/ Μπανγκόκ-Χονγκ Κονγκ

  • Δείκτης θέσεων: 94,376

Στην θέση νούμερο επτά είναι το δρομολόγιο μεταξύ Μπανγκόκ και Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του Αεροδρόμιου της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη (BKK) και του διεθνές Αεροδρόμιου του Χονγκ Κονγκ (HKG). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 94,376 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 20 δουλειές με τις υψηλότερες αποδοχές στον κόσμο <<<

6/ Κάιρο-Ντουμπάι

  • Δείκτης θέσεων: 101,434

Στην θέση νούμερο έξι είναι το δρομολόγιο μεταξύ Κάιρο και Ντουμπάι. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές αεροδρόμιου του Ντουμπάι (DXB) και του διεθνές αεροδρόμιου του Καΐρου στην Αίγυπτο (CAI). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 101,434 άτομα. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο το 2020 <<<

5/ Δελχί-Ντουμπάι

  • Δείκτης θέσεων: 104,126

Στην θέση νούμερο πέντε είναι το δρομολόγιο μεταξύ Δελχί και Ντουμπάι. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές αεροδρόμιο Ιντίρα Γκανχί, Δελχί, Ινδία (DEL) και του διεθνές Αεροδρόμιου του Ντουμπάι (DXB). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 104,126 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Αυτά είναι τα 10 πιο «luxury» café στον κόσμο <<<

4/ Σεούλ Ίντσεον-Τόκιο Ναρίτα

  • Δείκτης θέσεων: 109,868

Στην θέση νούμερο τέσσερα είναι το δρομολόγιο μεταξύ Σεούλ Ίντσεον καιΤόκιο Ναρίτα. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του Διεθνές Αεροδρόμιου Ίντσεον στη Νότια Κορέα (ICN) και του Διεθνές Αεροδρόμιου Ναρίτα στην Ιαπωνία (NRT). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 109,868 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Τα 20 πλουσιότερα μοντέλα στον κόσμο το 2020 <<<

3/ Ντουμπάι- Λονδίνο

  • Δείκτης θέσεων: 111,000

Στην θέση νούμερο τρία είναι το δρομολόγιο μεταξύ Ντουμπάι και Λονδίνο. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές Αεροδρόμιου του Ντουμπάι (DXB) και του Αεροδρομίου Χίθροου, στο Λονδίνο (LHR). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 111,000 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 20 μεγαλύτερες ανακαλύψεις πετρελαίου στον κόσμο 
 <<<

2/ Ορλάντο-Σαν Χουάν

  • Δείκτης θέσεων: 137,886

Στην θέση νούμερο δύο είναι το δρομολόγιο μεταξύ Ορλάντο και Σαν Χουάν. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του Διεθνές Αεροδρόμιου του Ορλάντο στη Φλόριντα (MCO) και του αεροδρόμιου του Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο (SJU). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 137,886 άτομα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 20 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο το 2020 <<<

1/ Κάιρο – Τζέντα

  • Δείκτης θέσεων: 147,950

Στην θέση νούμερο ένα είναι το δρομολόγιο μεταξύ Κάιρο και Τζέντα. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του διεθνές Αεροδρόμιου του Καΐρου στην Αίγυπτο (CAI) και του Διεθνές Αεροδρόμιου Βασιλιά Αμπουλαζίζ στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας (JED). Σύμφωνα με τον δείκτη θέσεων, τις πρώτες 17 ημέρες του Νοέμβρη, ταξίδεψαν 147,950 άτομα.

Άννη Χαραλάμπους