Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν και μηχανικός αυτοκινήτων (Βίντεο)

Ένας από τους τίτλους της ήταν «Princess Auto Mechanic»

Επί 70 ολόκληρα χρόνια η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε ένα κυρίαρχο πρόσωπο όχι μόνο για τη Βρετανία αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Η Λίλιμπετ των Άγγλων πέρασε πλέον στην ιστορία, αφήνοντας πίσω της μία μακρά πορεία μέσα στα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου αιώνα.

Ο θάνατός της έγινε αφορμή για να έρθουν στο προσκήνιο κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της προσωπικότητάς της.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η αγάπη αυτή με κάθε τι μηχανικό πηγαίνει πίσω, στα χρόνια της εφηβείας της, όταν η Βρετανία βρισκόταν στην δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λόγω του ότι ο πατέρας της Γεώργιος ο Έκτος ήθελε να αποτελέσει παράδειγμα για τον βρετανικό λαό, δέχθηκε η μικρή του κόρη, η Ελισάβετ, να ανακατευθεί ενεργά με την υπηρεσία στον στρατό.

>>> Διαβάστε επίσης: Το garden house της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε Airbnb <<<

To 1942 ονομάστηκε Συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων και άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των γυναικών στον πόλεμο. Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, όταν τελικά έκλεισε τα 18, εγγράφηκε στις λεγόμενες Βοηθητικές Υπηρεσίες Εδάφους (ATS) των Βρετανών.

Τότε ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στο Camberley ως μηχανικός αυτοκινήτων, παρακολουθώντας θεωρητικά μαθήματα μηχανικής, επισκευής συντήρησης και οδήγησης βαρέων οχημάτων και τεθωρακισμένων.

Οι γυναίκες του σώματος ATS δεν κρατούσαν όπλα αλλά είχαν βοηθητικό ρόλο (υπάλληλοι, τηλεφωνητές, γραμματείς). Εργάζονταν επίσης ως μηχανικοί και οδηγοί για τα αντιαεροπορικά πυροβόλα.

Άρχισε να εκπαιδεύεται στο Camberley ως μηχανικός αυτοκινήτων, παρακολουθώντας μαθήματα θεωρίας μηχανικής, ανάγνωσης χαρτών και επισκευής, συντήρησης και οδήγησης βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων. Στόχος του ATS ήταν να απελευθερώσει μάχιμους άνδρες, ώστε να μπορούν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.

Όταν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της ο πόλεμος πλέον είχε τελειώσει, παρ’ όλα αυτά ονομάστηκε Επίτιμος Κατώτερος Διοικητής δουλεύοντας έως και επτά ώρες την ημέρα στο σώμα ATS. Η υπηρεσία της αυτή βοήθησε στο να ευαισθητοποιηθούν περισσότερες γυναίκες για να μπουν στην ομάδα.

Χάρη σε αυτή την την προσπάθεια, ονομάστηκε Princess Auto Mechanic, ένας “τίτλος τιμής” που την ακολούθησε μέχρι και τον θάνατό της. Η βασίλισσα Ελισάβετ II ήταν πιστοποιημένη οδηγός φορτηγού, μηχανικός αυτοκινήτων και φανατική λάτρης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αγάπη της αυτή είναι παγκόσμια γνωστή, και συνεχώς γινόταν και πιο έντονη. Είναι συχνή η εικόνα της Βασίλισσας να οδηγεί μόνη της το αγαπημένο της Land Rover. Μάλιστα, σύμφωνα με το newsauto, οι φήμες την ήθελαν να κάνει η ίδια test drive και μετά να διορθώνει τις βλάβες που έβρισκε στο Defender της!

Πηγή: Newmoney.gr