ΟΧΣ - Θέλουν 3 μήνες για εξέταση αιτήσεων για «ΟΙΚΙΑ» & «ΗΡΑΚΛΗ»

Ποια η διαδικασία για αιτήματα από πολίτες για ένταξη τους σε Σχέδια Αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Παράπονα από πολίτες για καθυστερήσεις που παρατηρούνται για την εξέταση αιτήσεων ένταξης σε σχέδια Διαχείρισης Δανείων του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, έλαβε η Brief. Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο Τμήμα του Οργανισμού και  παραθέτουμε την επίσημη τοποθέτηση για το πώς έχει η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων και ακολούθως ένταξης του αιτητή στα Σχέδια του Οργανισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο υφιστάμενα Σχέδια Διαχείρισης Δανείων, αφορούν δάνεια τα οποία έχουν δοθεί είτε με κεφάλαια του κράτους, είτε του Φορέα, είτε με εγγύηση του Φορέα του Οργανισμού, για τα οποία υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία, όπως μας διευκρινίστηκε, η οποία φτάνει μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο. 

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τα δύο σχέδια: 

Σχέδιο ΟΙΚΙΑ 

Σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ 

«Εντός τριών μηνών κάθε αίτηση εξετάζεται και ακολούθως ο πελάτης λαμβάνει απάντηση, εάν εμπίπτει στα συγκεκριμένα σχέδια», όπως τόνισαν αρμόδιες πηγές στην Brief, οι οποίες συμπλήρωσαν ότι «κάθε αίτηση πελάτη, εξετάζεται ξεχωριστά». 

Για τα προαναφερθέντα σχέδια του Οργανισμού Χρηματοδήσεως Στέγης υπάρχουν συγκεκριμένες πρόνοιες. Άρα η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και αναλόγως της δικής τους ιδιαιτερότητας, προκύπτει και ο ανάλογος χειρισμός. Σε περίπτωση την οποία που κάποιου πελάτη γίνει αποδεκτή η αίτησή του, τότε υπάρχουν και συγκεκριμένες πρόνοιες για να μην προσμετρηθούν οι τόκοι, για την περίοδο που το αίτημα τύγχανε εξέτασης, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και ακολούθως κατέληξαν: 

«Σε περίπτωση που κάποιος συγκεκριμένος αιτητής έχει κάποιο παράπονο, οφείλουμε να πούμε ότι ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης παρέχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που μπορεί κάποιος ν’ ακολουθήσει. Αν κάποιος πελάτης απευθυνθεί στο γραφείο παραπόνων, τότε ναι και εμείς θα επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση και εάν εντοπιστεί όποιαδήποτε αδυναμία θα προχωρήσουμε ασφαλώς και σε διόρθωση».