ΔΗΣΥ: Μόνο ΑΚΕΛ και Τουρκία αντιδρούν στην άρση εμπάργκο από ΗΠΑ

«Η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ δεν έρχεται σε αντίθεση με κάποια άλλη χώρα»

Σε σημερινή (2/9) δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, κ. Δημήτρης Δημητρίου, σχετικά για την μερική άρση εμπάργκο ανέφερε πως, «Η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ δεν έρχεται σε αντίθεση με κάποια άλλη χώρα. Όταν αναπτύσσεις την εξωτερική πολιτική σου με ειλικρίνεια και ξεκάθαρη στόχευση δεν χρειάζεται να μπεις στο δίλλημα ή τον έναν ή τον άλλον».

Ακολουθεί αυτούσια η Δήλωση του Δημήτρη Δημητρίου για μερική άρση εμπάργκο:
Η μερική άρση του εμπάργκο την οποία γνωστοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είναι μια απόφαση ουσίας αλλά και παράλληλα υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Η χώρα μας, παραδοσιακά, ακολουθεί τον δρόμο του διεθνούς δικαίου και όχι της στρατικοποίησης, προς επίλυση τόσο του εθνικού μας προβλήματος όσο και προς αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο το πολιτικό μήνυμα της απόφασης για τη μερική άρση του εμπάργκο, κάτι που διαφαίνεται και από την αντίδραση της Τουρκίας. Η δική μας στόχευση δεν αλλάζει. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός μαζί με τη κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με φίλιες χώρες και αφορούν σειρά ζητημάτων.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, δεν έχει δίκιο εκείνος που δρα εκτός διεθνούς δικαίου αλλά εκείνος που ακολουθεί το δρόμο της νομιμότητας και ο οποίος φέρνει θετικά αποτελέσματα, σαν κι αυτό με την απόφαση για τη μερική άρση του εμπάργκο. Η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ δεν έρχεται σε αντίθεση με κάποια άλλη χώρα.

Όταν αναπτύσσεις την εξωτερική πολιτική σου με ειλικρίνεια και ξεκάθαρη στόχευση δεν χρειάζεται να μπεις στο δίλλημα ή τον έναν ή τον άλλον. Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να το κατανοήσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ, και καθίστανται οι μόνοι που αντιδρούν, μαζί με την Τουρκία στη συμφωνία για τη μερική άρση του εμπάργκο.
 

 
15671
Thumbnail