Πρωτοσέλιδα σήμερα (28/6): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 28 Ιουνίου 2022

Οι χωριστές συναντήσεις Κόλιν Στιούρτ με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Ερσίν Τατάρ και η διαπίστωση ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκεται σε χαμηλό σημείο, η προεκλογική εκστρατεία μετά και την ανακοίνωση της στήριξης Ν. Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ, η σύσκεψη στο Προεδρικό την Παρασκευή όπου θα κατατεθούν προτάσεις για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η πρόθεση του κράτους να κτίσει τέσσερις ιδιόκτητους πύργους για στέγαση υπηρεσιών και το νομοσχέδιο για μείωση του ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο,τι χορεύκω παίζε μου!» αναφέρεται στην πρώτη επίσημη μέρα της προεκλογικής εκστρατείας του Νίκου Χριστοδουλίδη γράφοντας ότι ήταν τραγελαφική και χωρίς πολιτική ηθική. Αλλού αναφέρεται στο νέο νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία που προβλέπει ότι κατοικίες μέχρι 220 τ.μ. θα καταβάλουν ΦΠΑ 5% για τα πρώτα 170 τ.μ. επί της οικοδομικής αξίας με ανώτατη αξία 350 χιλιάδες ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για 27χρονο ΣΥΟΠ, ο οποίος φέρει κάταγμα σπονδυλικής στήλης και οίδημα στο κεφάλι, μετά την πτώση του στη θάλασσα από ελικόπτερο.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το κράτος χτίζει τέσσερις ιδιόκτητους πύργους», γράφει ότι το κράτος με κόστος €110 εκατ. προχωρεί στην ανέγερση τεσσάρων ιδιόκτητων κτιρίων-πύργων για τη στέγαση υπηρεσιών. Αλλού αναφέρεται στον ΦΠΑ στα ακίνητα, γράφοντας για ενστάσεις κομμάτων για τον μειωμένο συντελεστή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ν. Χριστοδουλίδης και Α. Μαυρογιάννης διαγκωνίζονται για το ποιος επέδειξε την πιο «στιβαρή» στάση στο θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων και της αποχώρησης των στρατευμάτων κατά τις διαπραγματεύσεις του 2017.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρόεδρος: Φτηνίστε το ρεύμα» γράφει ότι σε σύσκεψη στο Προεδρικό που έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Παρασκευή, αναμένει κατάθεση προτάσεων για ελάφρυνση των καταναλωτών. Αλλού γράφει ότι οι Αμερικάνοι μοιράστηκαν στα δύο για τις αμβλώσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέα τρίμηνη παράταση στο πόρισμα για τον θάνατο του στρατιώτη Θανάση Νικολάου που συνέβη στις 9 Σεπτεμβρίου του 2005 στη Λεμεσό.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δώρον άδωρον και το αναθεωρημένο σχέδιο για μείωση ΦΠΑ πρώτης κατοικίας» γράφει ότι δεν θα προλάβει κανείς να εκδώσει οικοδομικές άδειες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποτελεί φιάσκο ότι η περιβόητη αγορά θα φέρει μείωση των τιμών ηλεκτρισμού. Αλλού αναφέρεται σε απουσία δομών για άτομα με αναπηρία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών 'σε χαμηλό σημείο'», γράφει ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ αναφέρει ότι θα είναι δύσκολο να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία χωρίς να οικοδομηθεί εκ νέου. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας συγκαλεί συνάντηση των συμβούλων μετά την αύξηση στις νοσηλείες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τελετή διαβεβαίωσης για τον διορισμό του Κυριάκου Κούσιου στη θέση του Υπουργού Εργασίας, μετά τον θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου από ανεύρυσμα εγκεφάλου.

 
27500