Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 3/6 2020

Η ανάκαμψη της οικονομίας μετά τη μερική χαλάρωση των περιορισμών, η τρίτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων και το ναυάγιο στις συνομιλίες κυβερνητικών ιατρών-ΟΚΥπΥ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η βιωσιμότητα των δανειοληπτών, ο απόηχος της επίθεσης του τζαμιού στη Λεμεσό και η διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1. Διστακτικό restart για ξενοδοχεία-Μόνο 10 άνοιξαν για Κατακλυσμό

2. Πως κινήθηκαν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα - Στοιχεία

3. «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες για γυμναστήρια, νηπιαγωγεία & γάμους

4. Περιμετρικός Λευκωσίας: Αποκαλύπτουμε χάρτη με τις 5 φάσεις

 

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ραγδαία ανάπτυξη» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ραγδαία είναι η ανάπτυξη της οικονομίας μετά τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι αρμόδιοι μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό. Αλλού, γράφει για ένοχη σιωπή ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ σε σχέση με τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Επίσης γράφει ότι πάμε τροχάδην για την τρίτη φάση άρσης των μέτρων, ενώ οι γάμοι ξαναρχίζουν από Σεπτέμβρη.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 

1. Πράσινο φως για περαιτέρω ξεκλείδωμα από υπουργικό

2. H άρση μέτρων... φέρνει φυλακίσεις και ποινές που «καίνε»

3. Β’ φάση ΓεΣΥ: Πόσες εισαγωγές έγιναν την πρώτη ημέρα

4. ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η Οδύσσεια του Γ.Ελεγκτή και οι στυμμένες κομματικές

 

 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Πρώτο φως στο τούνελ για ανάκαμψη αγοράς» και γράφει ότι αναθερμαίνεται η οικονομία αλλά παραμένει αγκάθι ο τουρισμός. Επίσης, αναφέρεται στις επόμενες φάσεις χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας ότι ανοίγουν malls, γυμναστήρια ενώ έρχονται και γάμοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άναψε φωτιές ο βανδαλισμός του τεμένους στη Λεμεσό.
 
Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Νέο θρίλερ στα νοσοκομεία» και γράφει στο κύριο θέμα του για ναυάγιο στις συνομιλίες γιατρών-ΟΚΥπΥ, ενώ προειδοποιούν με δυναμική αντίδραση και οι νοσηλευτές. Αλλού, γράφει ότι 17 συνολικά χαλαρώσεις περιλαμβάνει η γ’ φάση χαλάρωσης. Εξάλλου, αναφέρει ότι τα έργα για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς θα ξεκινήσουν τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στο παρά πέντε δεν τα βρήκαν ιατροί – ΟΚΥπΥ» αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι στο παρά πέντε ναυάγησε τελικά μια θετική κατάληξη, όπως διαμορφωνόταν μετά τη συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΕΣΙ και του ΟΚΥπΥ. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε το ΙΝΓΚ και εξήρε τη σημαντική συμβολή του. Επίσης, γράφει ότι «κλειδί» για χορήγηση δανείου είναι η βιωσιμότητα του δανειολήπτη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”  τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εξετάζεται επίσπευση άρσης μέτρων» και γράφει ότι νηπιαγωγεία και γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν εντός Ιουνίου. Επίσης, γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διερωτάται για τη μεταχείριση των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα, μετά την επίθεση στο τζαμί. Επίσης γράφει ότι σκυλιά που θα στέλνονταν στο εξωτερικό, κλάπηκαν από καταφύγιο στην Πάφο.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο «Φορολογικές ελαφρύνσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας» ότι ο ΣΕΛΚ επεξεργάζεται διάφορες εισηγήσεις για να διαμορφώσει πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης γράφει για δυναμική επιστροφή αεροπορικών εταιρειών. Αλλού, αναφέρεται σε επιπλοκές στη διάνοιξη οδοφραγμάτων.

(ΚΥΠΕ)
 

 
10932
Thumbnail

Ο Ερντογάν και η παρέα του θα μείνουν ως ιστορικοί βέβηλοι, τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε σχόλιο του για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

ad1mobile

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, «ο ναός σύμβολο της Ορθοδοξίας, όπου μόνο ύμνοι χριστιανικοί και το ‘Υπερμάχω’ μπορούν να ηχούν, θα είναι πάντα η Αγία Σοφία, η του Θεού Σοφία και θα δυναμώνει την πίστη και αντοχή των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών». 

>>> Όλες οι εξελίξεις για την Αγία Σοφία εδώ <<<

«Ο Ερντογάν και η παρέα του θα μείνουν ως ιστορικοί βέβηλοι», επισημαίνει.

ad2mobile
α

Εξάλλου, σε δεύτερη ανάρτησή του τονίζει: «Στο ναό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, μόνο ύμνοι χριστιανικοί και το ‘Υπερμάχω’ μπορούν να ηχούν». α

 

article 1