Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 29/08/2020

Οι αποφάσεις του Άτυπου Συμβουλίου των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο για προετοιμασία κυρώσεων κατά της Τουρκίας λόγω των προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ BOC: Πώλησε μέσω REMU 170 ακίνητα αξίας €27 εκατ. το πρώτο 6μηνο

2/ Διαμονή σε 5αστερα τον Σεπτέμβρη με €60 (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ-ΛΙΣΤΑ)

3/ Brief Debate: Τι πρέπει να γίνει με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων;

4/ Ranking: Οι 20 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο το 2020

5/ Who is Who: Νίκος Φ. Νουρής – Υπουργός Εσωτερικών


 
H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το βέτο έφερε σκληρές κυρώσεις – Ποια μέτρα εξετάζει η Τουρκία», γράφει ότι σκληρές κυρώσεις αναμένουν την Τουρκία από την ΕΕ αν δεν τερματίσει τις προκλήσεις και την ένταση που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν προσέλθει στον σε διάλογο με την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα αφού από την 1η Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται τα σχέδια στήριξης της Κυβέρνησης προς εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για διενέργεια ελέγχου στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων μετά την περίοδο του 2018.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Δήμαρχοι περιορισμένης θητείας και διπλές εκλογές το 2021

2/ Ώρα αγωνίας:Αρχίζουν τη μάχη για να γίνουν αστυνομικοί 1300

3/ WR: Ξεχάστε τους «γάμους» στην Κύπρο / «Από ‘φάε, έφαε» κοπέλια!

4/ ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Οι 7 σίγουρες υποψήφιες του ΔΗΣΥ

 
Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Αποκλιμάκωση, διάλογος και…βλέπουμε», γράφει στο κύριο της θέμα ότι προς δύο κατευθύνσεις «δείχνει» η ΕΕ: Αποκλιμάκωση της έντασης και έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, αλλά και προετοιμασία λίστας πιθανών κυρώσεων, οι οποίες ίσως συζητηθούν τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλού γράφει ότι επιβάτες διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία στη διαδικασία των δειγματοληψιών στα αεροδρόμια, ενώ ο Υπουργός Μεταφορών είχε υποσχεθεί βελτίωση της διαδικασίας και η διαχειρίστρια εταιρεία μιλά για ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά τα δημοσιεύματα του Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις, η Ελεγκτική Υπηρεσία αποφάσισε τη διεξαγωγή ελέγχου στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα για την περίοδο από το 2018 και μετά.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Λίστα τρόμου για Ερντογάν» και σημειώνει ότι μέτρα τα οποία επιβάλλουν μέχρι και απαγόρευση δανεισμού από τράπεζες της ΕΕ, περιλαμβάνει το έγγραφο επιλογών που παρουσίασε προς τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ ο Ζοζέπ Μπορέλ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ένταση που επικράτησε χθες κατά την έναρξη των εργασιών στη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, με επίμαχο σημείο την κτιστή διαχωριστική νησίδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επικοινωνία με τις Αρχές της Αυστραλίας έχει η ΥΚΑΝ, προκειμένου να μεταφερθεί στην Κύπρο μέρος των τεκμηρίων από τα 645 κιλά έκστασι, που εντοπίστηκαν πέρσι μέσα σε φουκούδες στο Σίδνεϊ.
 
H «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Εάν και εφόσον κυρώσεις από την ΕΕ» και γράφει ότι πρόσθετη λίστα κυρώσεων θα εξετάσει η ΕΕ εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση και ότι αυτή ήταν η κεντρική συναίνεση που καταγράφηκε στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο, με τον Μπορέλ να κάνει λόγο για λεπτή γραμμή μεταξύ κυρώσεων και σχέσεων με την Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι καταστηματάρχες με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητούν όπως Αγία Νάπα και Πρωταράς κηρυχθούν ως πληγείσες περιοχές λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στην ένταση που σημειώθηκε κατά την έναρξη των εργασιών για ανάπλαση της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ο  κίνδυνος σύγκρουσης είναι πραγματικός» αναφέρεται στην άτυπη σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Βερολίνο και σημειώνει πως ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι προετοιμάζονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας την οποία κάλεσε να  τερματίσει τις παράνομες γεωτρήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα επεισόδια που επικράτησαν χθες μεταξύ Αστυνομίας και των καταστηματαρχών κατά την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι έτοιμα, αλλά η συζήτηση αναφορικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία δεν έχει τελειώσει.

 
27751