Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 16 Ιανουαρίου 2021

Η προειδοποίηση του Υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών αν δεν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός, οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα έξοδα των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2018, το διάταγμα του Υπ. Εσωτερικών για μη εγκατάσταση άλλων αλλοδαπών προσφύγων στη Χλώρακα, η επιδημιολογική κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κύπρο και οι κατηγορίες στις οποίες θα διαχωρίζονται οι μη βιώσιμοι δανειολήπτες είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες το Σάββατο.
 
Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «15 προτάσεις για έγκριση του προϋπολογισμού 2021» πως η Κυβέρνηση κατέθεσε συνολικά 15 νέες προτάσεις - τις οποίες παρουσιάζει η εφημερίδα- για να πείσει τα κόμματα να υπερψηφίσουν τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Αλλού αναφέρει πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για τις προεδρικές εκλογές του 2018. Επίσης γράφει πως ο κοινοτάρχης Χλώρακας χαιρετίζει το διάταγμα του Υπ. Εσωτερικών για τους μετανάστες στην περιοχή.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Παρανόμησαν μεν, αλλά … τους έσωσε ο Κ. Κληρίδης» αναφέρεται στις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα έξοδα των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2018 και σημειώνει ότι Αναστασιάδης, Μαλάς, Παπαδόπουλος ξεπέρασαν την οροφή του 1 εκ. Αλλού αναφέρει πως κανένα περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων δεν αφήνει η κατάσταση στα νοσοκομεία υποστηρίζουν οι επιδημιολόγοι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο υπό μελέτη νέο σχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών για τους ευάλωτους μη βιώσιμους δανειολήπτες, που δεν θα ενταχθούν στο σχέδιο «Εστία».
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
Πότε θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας – Τι εκτιμά ο Χάρης
WR: Να αγοράσεις ή όχι σπίτι και ακίνητα στην Κύπρο το 2021;
ΑΠΟΨΗ: Και τώρα κρίση πανδημίας!
ΑΠΟΨΗ: Προεκλογική e-κστρατεία εν μέσω πανδημίας
Who is Who: Αντώνιος Αντωνίου - Πρόεδρος της ΟΕΒ
Brief Debate: Είναι ο Χάρης απορριπτικός ή όντως ρεαλιστής; 
Ranking: 10 επαγγέλματα που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παζάρια μέχρι και την υστάτη» αναφέρεται σε νέα παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη τη Δευτέρα για να αποτρέψει νέο όχι στον Προϋπολογισμό. Επίσης γράφει για πλανόδια γυμναστήρια που έχουν στηθεί σε πάρκα και ύπαιθρο και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Ακόμη αναφέρεται στη λίστα Γιωρκάτζη και σημειώνει ότι το θέμα για δημοσιοποίησή της θα τεθεί ξανά προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιανουαρίου.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:
Έκανε πίσω ο Τατάρ - Την Δευτέρα 1000 δόσεις εμβολίων στους Τ/κ
Τέρμα η «ζωή και κότα» για 17 αστυνομικούς από Φρουρές
Κύπρος: 6 μαγευτικές τοποθεσίες έγιναν viral τον τελευταίο καιρό
Nέο διάταγμα: Θα πάτε στο Τρόοδος το Σ/Κ; -Αυτά ισχύουν πλέον

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Προσωποποίηση συμφέροντος και διαπλοκής» και γράφει πως η ελευθερία του Τύπου «είναι το νέο θύμα του αυταρχισμού και των καθεστωτικών νοοτροπιών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».  Αλλού αναφέρει πως σε τρεις κατηγορίες θα διαχωρίζονται οι μη βιώσιμοι δανειολήπτες. Εξάλλου αναφέρει πως προετοιμάζεται συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη και ότι η ΕΕ καλωσορίζει τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Θα κριθεί την υστάτη» αναφέρει πως ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε πως η Κύπρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με στάση πληρωμών αν δεν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τη Βουλή. Αλλού αναφέρει πως διάταγμα του Υπ. Εσωτερικών απαγορεύει σε Σύρους πρόσφυγες την εγκατάστασή τους στη Χλώρακα. Επίσης δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία από την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία.
 
ΚΥΠΕ
 

 

 
27716