Τύπος: Εκποιήσεις και Κυπριακό στο επίκεντρο

Οι εφημερίδες πρωτοσέλιδα προβάλλουν και τις ζυμώσεις των κομμάτων για τις αναπληρωματικές εκλογές στον Δήμο Αμμοχώστου

Οι εκποιήσεις και η χθεσινή απόφαση της Βουλής να αποδεχθεί την αναπομπή του Προέδρου Αναστασιάδη καθώς και η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ – Προεδρικού με φόντο την συνάντηση ηγετών στις 9 Αυγούστου, είναι τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα που ασχολούνται επίσης με τις εκλογές στον Δήμο Αμμόχωστο, τις επιφυλάξεις κρατικών Τμημάτων για την ανέγερση πύργων και τα προβλήματα στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.
 
Η «Αλήθεια» με τίτλο «Αντί στήριξη, υπόσκαψη» αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη και την απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πως ο κ. Κυπριανού πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν όρια στην αντιπολίτευση, ειδικά όσον αφορά το ειδικό θέμα. Αλλού γράφει ότι ναυάγησε ο κοινός υποψήφιος για την Αμμόχωστο και πως το ΑΚΕΛ έκανε πίσω και αποφάσισε να διεκδικήσει την Δημαρχεία με δικό του υποψήφιο. Σε άλλο θέμα με τίτλο «ράβε, ξήλωνε νομοθεσίες και από...Σεπτέμβρη» γράφει ότι η Βουλή αποδέχθηκε χθες την αναπομπή του Προέδρου.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πολιτική καταιγίδα πριν πάνε Τρόοδος» γράφει ότι κυβέρνηση – ΑΚΕΛ διαμορφώνουν σκηνικό ακραίας αντιπαράθεσης λίγα 24ωρα πριν το Συμβούλιο Αρχηγών και αναφέρεται σε δριμεία επίθεση Προδρόμου στις επικρίσεις του Άντρου Κυπριανού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρεται στον ρατσισμό που υπάρχει στα σχολεία με βάση στοιχεία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με αναίμακτο πολιτικά τρόπο εξουδετερώθηκε η νομοθεσία που είχε ψηφίσει η Βουλή για τις εκποιήσεις, με νέα πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΕΛ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ <<<

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Προσωρινές αλχημείες» αναφέρεται στις εκποιήσεις και γράφει ότι έκαναν νόμο που δεν θέλει κανένας και άνοιξαν λογαριασμούς για τον Σεπτέμβρη. Αλλού γράφει για λύση στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών με ειδικευόμενους γιατρούς και αναφέρεται σε προτάσεις εμπειρογνωμόνων στον Υπουργό Υγείας για επίλυση των προβλημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας ζητούν στρατηγική, εγείροντας θέμα χωροταξικού σχεδιασμού για την ανέγερση πύργων χωρίς τις αναγκαίες μελέτες.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ξήλωσαν το δίχτυ προστασίας» γράφει για υπαναχώρηση του ΔΗΚΟ από αυτό που ψήφισε πριν ένα χρόνο και παιχνίδια για να συμπλεύσει με τον ΔΗΣΥ στο θέμα των εκποιήσεων. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε η συνάντηση των ηγετών στις 9 Αυγούστου να έχει κατάληξη και να ανοίξει το δρόμο για την άτυπη διάσκεψη και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ κατέρχεται με Σίμο Ιωάννου στις εκλογές για τον Δήμο Αμμοχώστου.
 
Η αγγλόφωνη «Cyprus mail» με τίτλο «Η Βουλή υποστηρίζει το βέτο στις συμφωνίες επαναγοράς (repos)» αναφέρει ότι συμβιβαστική πρόταση του ΔΗΚΟ έτυχε υποστήριξης χθες για το θέμα των εκποιήσεων στην Βουλή. Αλλού γράφει ότι στην Ινδία γιατροί αφαίρεσαν από 7χρονο αγόρι έναν όγκο με 526 δόντια, αριθμό ρεκόρ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από το πακέτο για τους πυραύλους με την Ρωσία.

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου
 

 
25731