Τα 15 επενδυτικά ακίνητα της τρίτης e-δημοπρασίας (Τιμές-ΦΩΤΟΣ)

Τα κύρια χαρακτηριστικά των επενδυτικών ακινήτων που προσφέρει η BIDX1 κατά την τρίτη ηλεκτρονική δημοπρασία της

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

>>> Αν έχετε πρόβλημα και δεν βλέπετε φωτογραφίες, έγγραφα, πίνακες στο θέμα μπορείτε να πατήσετε εδώ <<<


Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες ανάπτυξης Γης, Οικιστικές και Εμπορικές, προσφέρει η εταιρεία BIDX1 κατά την τρίτη ηλεκτρονική δημοπρασία της, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουλίου 2020.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η Brief, κατά την τρίτη e-δημοπρασία θα επιχειρηθεί η πώληση συνολικά 68 ακινήτων, εκ των οποίων τα 15 χαρακτηρίζονται ως επενδυτικά.

Η Brief ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της BidX1 και παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά και τις τιμές πώλησης των εν λόγω ακινήτων.

>>> Διαβάστε ακόμη: Αυτά είναι τα ακίνητα της τρίτης e-δημοπρασίας (ΦΩΤΟΣ-Τιμές) <<<

Τα ακίνητα

1/ Τουριστικό τεμάχιο 6.766 τ.μ.

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €450.000
 • Προκαταβολή: €7.000

Πρόκειται για τουριστικό τεμάχιο στη Σωτήρα, το οποίο βρίσκεται περί τα 350 μ. νότια από την παραλία και περί τα 2 χλμ. από την νέα Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου περιλαμβάνει τουριστικές αναπτύξεις όπως κατοικίες, οικιστικά συγκροτήματα, υπό ανέγερση ξενοδοχεία και κενά τεμάχια γης.

Στο τεμάχιο δύναται να ανεγερθεί οικιστική/τουριστική ανάπτυξη, νοουμένου ότι θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο εμπίπτει εντός της Τουριστική Ζώνης «T2β» η οποία επιτρέπει 40% συντελεστή δόμησης, 20% συντελεστή κάλυψης, 3 ορόφους και έως και 13,10 μ. ύψος. 

Επισημαίνεται, δε, πως η Τουριστική ζώνη επιτρέπει αναπτύξεις όπως οικιστική, χώρους αναψυχής, ξενοδοχεία κ.ά.2/ Οικιστικό οικόπεδο 635 τ.μ. στον Στρόβολο

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €150.000
 • Προκαταβολή: €4.500

Το οικόπεδο βρίσκεται στην ενορία Άγιος Βασίλειος στο Δήμο Στροβόλου και διαθέτει εύκολη πρόσβαση από και προς το κέντρο της Λευκωσίας, ενώ βρίσκεται περί τα 2.5 χλμ βορειοδυτικά του σταδίου ΓΣΠ και του αυτοκινητόδρομου, περί τα 1.3 χλμ ανατολικά του Δήμου Λακατάμιας και περί τα 420 μέτρα νότια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Η άμεση περιοχή του ακινήτου χαρακτηρίζεται από οικιστικές αναπτύξεις όπως νεόδμητα σπίτια και πολυκατοικίες με διαμερίσματα.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο εμπίπτει ενός της Οικιστική ζώνης 'Κα6', με συντελεστή δόμησης 90%, συντελεστή κάλυψης 50%, 2 ορόφους και έως 10 μ. ύψος.

>>> Διαβάστε επίσης: «Οκ» Περιβαλλοντικής Αρχής για νέο Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό 105MW <<<

3/ Δύο τουριστικά τεμάχια στην Κάτω Πάφο

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €400.000
 • Προκαταβολή: €7.000

Τα ακίνητα συνολικού εμβαδού 1.067 τ.μ. βρίσκονται στην ενορία Κάτω Πάφου κι εφάπτονται επί της οδού Ιάσωνος κατά μήκος του δυτικού του συνόρου με ολική πρόσοψη περί τα 45 μ. Βρίσκονται περί τα 150 μ. ανατολικά από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης, περί τα 300 μ. δυτικά από την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και περί τα 260 μ. βόρεια από το ξενοδοχείο Almyra 5 Star Hotel.

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει μικτή ανάπτυξη με οικιστικές αναπτύξεις όπως σπίτια και συγκροτήματα διαμερισμάτων καθώς και κάποια εμπορικά ακίνητα όπως καταστήματα και εστιατόρια.

Σημειώνεται πως, τα ακίνητα εμπίπτουν εντός της Πολεοδομικής Τουριστικής ζώνης «T6ε» η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 50%, συντελεστή κάλυψης 25%, 3 ορόφους και έως 13,50 μ. ύψος.

4/ Οικιστικό οικόπεδο 575 τ.μ. στον Στρόβολο

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €130.000
 • Προκαταβολή: €3.500

Το οικόπεδο βρίσκεται στην ενορία Αγίου Βασιλείου στο Δήμο Στροβόλου κι εφάπτεται επί της οδού Αρσάκειου, απέναντι από το American Heart Institute, περί τα 40 μ. από την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, περί τα 600 μ. από τον κυκλικό κόμβο του Θεόκτιστου και περί τα 2 χιλ. από τον κύριο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1).

Η άμεση περιοχή του ακινήτου χαρακτηρίζεται από μικτή ανάπτυξη όπως κατοικίες, πολυκατοικίες με διαμερίσματα καθώς επίσης γραφεία και καταστήματα.

Το ακίνητο επωφελείται από εύκολη πρόσβαση σε κύριες Λεωφόρους, στον αυτοκινητόδρομο, σχολεία, πρατήρια καυσίμων, κ.ά.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο εμπίπτει ενός της Οικιστική ζώνης ‘Κα6’, με συντελεστή δόμησης 90%, συντελεστή κάλυψης 50%, 2 ορόφους και έως 10 μ. ύψος.

>>> Διαβάστε ακόμη: Altamira: Μέχρι πότε ισχύουν οι προσφορές για οικιστικά οικόπεδα <<<

5/ Οικόπεδο 2.000 τ.μ. στη Λακατάμεια

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €625.000
 • Προκαταβολή: €10.000

Το ακίνητο βρίσκεται μεταξύ των Δημοτικών ορίων Στροβόλου-Λακατάμειας, εντός του Δήμου Λακατάμειας, 50 μ. βόρεια του χώρου εκδηλώσεων Pavilion και 80 μ. ανατολικά από το πολυκατάστημα Jumbo.

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει επαύλεις και εμπορικές αναπτύξεις.

Το ακίνητο βρίσκεται περί τα 250 μ. βορειοδυτικά του κυκλικού κόμβου Στροβόλου, 180 μ. βόρεια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και περί τα 200 μ. δυτικά της Λεωφόρου Στροβόλου.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο εμπίπτει ενός της Οικιστική ζώνης Κα8, με συντελεστή δόμησης 60%, συντελεστή κάλυψης 35%, 2 ορόφους και έως 10,00 μ. ύψος, καθώς κι εντός της Ειδικής Περιοχής (Ε.Π.) η οποία επιτρέπει εμπορική ανάπτυξη όπως Ιατρικά και Εκπαιδευτικά κέντρα, παιδότοπους, χώρους εκδηλώσεων, υπηρεσίες αναψυχής, εστιατόρια, αθλητικά κέντρα, πλυντήρια αυτοκινήτων κ.ά.

6/ Οικιστικό τεμάχιο 952 τ.μ. στην Πέγεια

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €40.000
 • Προκαταβολή: €2.000

Το ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο Πέγειας κι εφάπτεται σε δημόσιο εγγεγραμμένο δρόμο κατά μήκος του νότιου συνόρου με ολική έκταση περί τα 30 μ.

Βρίσκεται εντός του χωριού Πέγεια, μετά το Δημοτικό σχολείο Πέγειας, περί τα 100 μ. ανατολικά από το Δημαρχείο Πέγειας, περί τα 100 μ. από το Βρυσή των Πεγειώτισσων και περί τα 3.5 χλμ. από το Κόλπο των Κοραλλίων.

Η άμεση περιοχή του ακινήτου περιλαμβάνει κυρίως οικιστική ανάπτυξη με κατοικίες.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο εμπίπτει εντός της οικιστική ζώνης «H2» η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 90%, συντελεστή κάλυψης 50%, 2 ορόφους και έως 8,30 μ. ύψος.

>>> Διαβάστε επίσης: Στα σκαριά 36όροφος Πύργος στο κέντρο της Λευκωσίας (ΦΩΤΟΣ) <<<

7/ Οικιστικό ακίνητο 4.800 τ.μ. στα Πάνω Πολεμίδια

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €250.000
 • Προκαταβολή: €4.500

Το ακίνητο βρίσκεται εντός των κοινοτικών ορίων Πάνω Πολεμιδιών κι εφάπτεται επί της Λεωφόρου Γιάνου Κρανιδιώτη κατά μήκος του ανατολικού του συνόρου με ολικό πρόσωπο περί τα 85 μέτρα.

Βρίσκεται περί τα 1.2 χλμ βορειοδυτικά του κυκλικού κόμβου Τροόδους και κατ’επέκταση του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας (Α1), περί τα 960 μ. νοτιοδυτικά του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού», περί τα 1.9 χλμ βόρεια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και συνορεύει με τη σχετικά νεόδμητη περιοχή της Εκάλης η οποία αποτελείται από οικιστικές αναπτύξεις κατοικιών και διαμερισμάτων μεσαίας και υψηλής εισοδηματικής τάξης.

Η άμεση περιοχή αποτελείται κυρίως από οικιστικά ακίνητα όπως κατοικίες και πολυκατοικίες με διαμερίσματα καθώς επίσης και εμπορική ανάπτυξη κατά μήκος της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη όπως πρατήρια καυσίμων, υπεραγορές, τράπεζες κτλ.

Σημειώνεται ότι, το ακίνητο εμπίπτει εντός της οικιστική ζώνης «Κα8» η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 60%, συντελεστή κάλυψης 35%, 2 ορόφους και έως 10 μέτρα ύψος.

8/ Τεμάχιο μικτής χρήσης 6.875 τ.μ. στο Σουνί-Ζανακιά της Λεμεσού

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €130.000
 • Προκαταβολή: €4.500

Το ακίνητο βρίσκεται στην κοινότητα Σούνι-Ζανακιά κι εφάπτεται με τον κύριο δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα Ομοδος, διαθέτοντας συνολική πρόσοψη επί αυτού περί τα 65 μ. κι επίσης τοποθετείται περί τα 5 χιλ. βόρεια από τον κύριο αυτοκινητόδρομο (Α1).

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, όπως επαύλεις και μοντέρνες καλής ποιότητας κατοικίες.

Σημειώνεται πως, το 71% του ακινήτου εμπίπτει εντός της Οικιστικής Ζώνης Η6, η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 20%, συντελεστή κάλυψης 20%, 2 ορόφους και έως 8.30 μέτρα ύψος, ενώ το υπόλοιπο 29% εντός της Ζώνης Προστασίας, η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 1%, συντελεστή κάλυψης 1%, 1 ορόφο και έως 5.00 μέτρα ύψος.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

9/ Οικιστικό οικόπεδο 184 τ.μ. στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €115.000
 • Προκαταβολή: €4.500

Το ακίνητο βρίσκεται στην ενορία Άγιος Αντώνιος, Δήμος Λευκωσίας, και τοποθετείται εντός των τειχών της Παλιάς Λευκωσίας, περί τα 30 μ. βόρεια της δημόσιας βιβλιοθήκης Λεβέντιος, περί τα 40 μ. βόρεια της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και περί τα 500 μ. ανατολικά από την πλατεία Ελευθερίας.

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει αναπαλαιωμένα διατηρητέα σπίτια, καταστήματα και γραφεία.

Tο ακίνητο εμπίπτει εντός της οικιστικής ζώνης ‘Κα-α’ η οποία επιτρέπει 140% δόμηση, 70% κάλυψη, 2 ορόφους και μέχρι 8,00 μέτρα ύψος, καθώς και εντός του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών. 

Το Σχέδιο αφορά στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση σε περιοχές που ισχύει το Σχέδιο. Ανάλογα με το δικαιούχο και προϋποθέσεις, ο αγοραστής μπορεί να επωφεληθεί από €20.000 μέχρι €40.000 κόστος ανέγερσης κατοικίας.

10/ Εμπορικό οικόπεδο 979 τ.μ. στην ενορία Παναγιάς στη Λευκωσία

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €450.000
 • Προκαταβολή: €7.000

Το ακίνητο βρίσκεται στην ενορία Παναγιάς, Δήμος Λευκωσίας, κι εφάπτεται επί της Λεωφόρου Τζών Κένεντυ έχοντας συνολική πρόσοψη περί τα 30 μ. και επίσης βρίσκεται σε απόσταση περί τα 650 μ. από τον κυκλικό κόμβο Σοπάζ και την Λεωφόρο Αμμοχώστου.

Η άμεση περιοχή είναι μικτής χρήσης και περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα και κατοικίες. Διαθέτει, επίσης, εύκολη πρόσβαση, ενώ τοποθετείται κοντά σε υπηρεσίες και σχολεία.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο εμπίπτει εντός της οικιστική ζώνης Εβ3 η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 160%, συντελεστή κάλυψης 50%, 6 ορόφους και έως 24,00 μέτρα ύψος.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

11/ Δύο εφαπτόμενα οικιστικά χωράφια στο Αυγόρου

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €140.000
 • Προκαταβολή: €4.500

Πρόκειται για δύο εφαπτόμενα οικιστικά χωράφια με συνολικό εμβαδόν περί τα 15.837 τ.μ. το οποίο είναι τα 10/11 μερίδια (13.305 τ.μ.) του τεμαχίου με συνολικό εμβαδόν 14.636 τ.μ. και επιπλέον τεμάχιο με εμβαδόν 2.532 τ.μ.

Τα ακίνητα βρίσκονται στο χωρίο της Αυγόρου, περί τα 700 μ. από το κέντρο του χωριού Αυγόρου και περί τα 30 μ. από τον κύριο δρόμο Αυγόρου-Ορμίδεια.

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές μονάδες όπως σπίτια και κενά οικιστικά τεμάχια.

Σημειώνεται πως, τα ακίνητα εμπίπτουν εντός της οικιστική ζώνης «H2» η οποία επιτρέπει 90% συντελεστή δόμησης, 50% συντελεστή κάλυψης, 2 ορόφους και 8.3 μ. ύψος.

12/ Οικιστικό οικόπεδο 3.734 τ.μ. στον Άγιο Τύχωνα

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €595.000
 • Προκαταβολή: €10.000

Το ακίνητο βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα, σε κοντινή απόσταση από υπηρεσίες όπως σχολεία, υπεραγορές κ.τ.λ., με την άμεση περιοχή να αποτελείται κυρίως από κατοικίες και επαύλεις.

Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περί τα 950 μ. βόρεια της θάλασσας και της Λεωφόρου Αμαθούντος (παραλιακός δρόμος), περί τα 400 μ. Βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας (Α1), περί τα 1,3 χλμ. βορειοδυτικά του νεόκτιστου πεντάστερου ξενοδοχείου Amara, περί τα 2,3 χλμ. βορειοδυτικά της μαρίνας Αγ. Ραφαήλ και του πεντάστερου ξενοδοχείου St. Raphael και περί τα 1,5 χλμ. βορειοανατολικά του πεντάστερου ξενοδοχείου Amathus Beach.

Το ακίνητο εμπίπτει εντός της οικιστικής πολεοδομικής ζώνης «Η4α», με συντελεστή δόμησης 50%, συντελεστή κάλυψης κτιρίου 30%, 2 ορόφους και έως 8,30 μ. ύψος.

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

13/ Οικόπεδο 5.352 τ.μ. στο Μονάγρι

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €55.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Το ακίνητο βρίσκεται στην κοινότητα Μονάγρι της επαρχίας Λεμεσού κι εφάπτεται επί δημόσιου εγγεγραμμένου δρόμου κατά μήκος του ανατολικού του συνόρου με πρόσοψη περί τα 79 μέτρα.

Βρίσκεται περί τα 250 μ. νότια του κέντρου της κοινότητας, περί τα 260 μ. νοτιοδυτικά του συνδετικού δρόμου ο οποίος συνδέει το Μονάγρι με τις γύρω κοινότητες και περί τα 550 μ. δυτικά του κύριου δρόμου Λεμεσού-Τροόδους (Β8).

Η άμεση περιοχή του ακινήτου χαρακτηρίζεται από κενά οικιστικά τεμάχια καθώς επίσης και κάποιες σποραδικές κατοικίες.

Το ακίνητο εμπίπτει ενός της Οικιστική ζώνης «Η2», με συντελεστή δόμησης 40%, συντελεστή κάλυψης 25%, 2 ορόφους και έως 8,30 μ. ύψος.

14/ Δύο συνεχόμενα βιομηχανικά οικόπεδα στο Καϊμακλί

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €1.000.000
 • Προκαταβολή: €10.000

Τα ακίνητα βρίσκονται στην ενορία Καϊμακλίου, στο Δήμο Λευκωσίας, και δη στην καρδιά της Βιομηχανικής περιοχής Καϊμακλίου στη βορειοδυτική πλευρά του κυκλικού κόμβου Μιλτής Σοπάζ.

Τα ακίνητα εφάπτονται της Λεωφόρου Αγίου Ιλαρίωνος και δύο δημόσιων εγγεγραμμένων δρόμων κατά μήκος του δυτικού, νοτίου και ανατολικού τους συνόρου με ολικό πρόσωπο περί τα 242 μέτρα.

Βρίσκονται περί τα 635 μ. νοτιοανατολικά του κυκλικού κόμβου Μπάτα, περί τα 370 μ. βορειοανατολικά της οδού Κολοκοτρώνη και περί τα 890 μ. βόρεια του κυκλικού κόμβου Σοπάζ το οποίο συνδέει τη Βιομηχανική περιοχή Καϊμακλίου με την Παλλουρίωτισσα στα ανατολικά μέσω της οδού Τζων Κέννεντυ και την Αγλαντζιά στα νότια μέσω της οδού Αμμοχώστου.

Η άμεση περιοχή αποτελείται κυρίως από ένα μείγμα βιομηχανικών αναπτύξεων όπως εργοστάσια και εκθεσιακούς χώρους.

Τα ακίνητα συνολικής έκτασης 5.380 τ. μ. εμπίπτουν εντός της Βιομηχανικής ζώνης «Βα3» η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 100%, συντελεστή κάλυψης 60%, 2 ορόφους.

>>> Bloomberg στην ελληνική <<<

15/ Εμπορικό οικόπεδο 419 τ.μ. στην περιοχή Ομονοίας στη Λεμεσό

 • Επιφυλασσόμενη Τιμή: €180.000
 • Προκαταβολή: €4.500

Το ακίνητο βρίσκεται στην ενορία Ομόνοια, στο Δήμο Λεμεσού, κι εφάπτεται επί της Λεωφόρου Ομονοίας και της οδού Γαληνού κατά μήκος του βορείου και δυτικού του συνόρου αντίστοιχα, με ολικό πρόσωπο περί τα 46 μέτρα.

Εκτείνεται από τον κυκλικό κόμβο Κ. Πολεμιδιών μέχρι και το νέο Λιμάνι και απέχει περί τα 120 μ. νότια της διασταύρωσης της Λεωφόρου Ομονοίας με την οδό Πάφου, περί τα 670 μ. νότια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, περί τα 1.7 χλμ νότια του κυκλικού κόμβου Κ. Πολεμδιών, περί τα 1.4 χλμ βόρεια της διασταύρωσης των Λεωφόρων Ομονοίας και Φραγκλίνου Ρούσβελτ και περί τα 1.8 χλμ βόρεια του Νέου Λιμανιού.

Η άμεση περιοχή αποτελείται κυρίως από οικιστικά ακίνητα όπως κατοικίες και πολυκατοικίες με διαμερίσματα καθώς επίσης και εμπορική ανάπτυξη κατά μήκος της Λεωφόρου Ομονοίας και της οδού Πάφου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το ακίνητο εμπίπτει εντός της Εμπορικής ζώνης «Εβ4» η οποία επιτρέπει συντελεστή δόμησης 140%, συντελεστή κάλυψης 50%, 4 ορόφους και έως 17 μέτρα ύψος.

Σημειώνεται πως, οι εγγραφές για συμμετοχή στην e-δημοπρασία ξεκινούν στις 29 Ιουνίου και ώρα 9.00 π.μ.

Όλα τα ακίνητα της τρίτης e-δημοπρασίας ΕΔΩ.
 

Μάριος Αδάμου
 
1818