Έγινε εκατομμυριούχος μέσα στην πανδημία-Δείτε πώς τα κατάφερε

Είδε την υγειονομική κρίση ως ευκαιρία – Ποιο ήταν το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του

Ο 27χρονος Ουαλός Jack Lear αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Λίγους μήνες μετά και η BargainFox. όπως ονομάζεται η εταιρεία του, ιδρύθηκε αξίζει πάνω από 2,5 εκατ. λίρες.

Ο 27χρονος νοίκιασε τη μεγαλύτερη αποθήκη που μπόρεσε να βρει και αρχικά άρχισε να τη γεμίζει με ξυριστικές μηχανές προσώπου μιας και η ζήτηση ήταν μεγάλη λόγω καραντίνας. Τώρα, σε μόλις 7 μήνες κατάφερε να έχει κέρδος 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

>>> Διαβάστε επίσης: Μένουν στο λιμάνι τα αυτοκίνητα / Βγαίνουν μόνο με deposit 25% <<<

Γρήγορα επέκτεινε την γκάμα προϊόντων και πλέον πουλάει περισσότερα από 50.000 διαφορετικά προϊόντα – από ρούχα έως οικιακά είδη.

Γενικά, κατά μέσο όρο, τα προϊόντα του είναι 40% φθηνότερα από τις κανονικές τιμές λιανικής.

«Έχω ως πρότυπο την Amazon και επιδιώκω να φτιάξω κάτι παρόμοιο. Ήταν μεγαλύτερος κίνδυνος να μην κάνω τίποτα καθόλου. Θα προτιμούσα να αποτύχω προσπαθώντας, παρά να κάτσω πίσω και να βλέπω την επιχείρηση να αργοπεθαίνει» δήλωσε ο Τζακ.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι ενώ το εμπόριο πηγαίνει καλά, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τη θύελλα. Ο Τζακ ξεκίνησε την «καριέρα» του αγοράζοντας και πουλώντας πράγματα στο eBay ενώ ήταν ακόμα μαθητής.

Αργότερα, παράτησε όλα τα μαθήματα επιπέδου Α στο σχολείο του και άρχισε να σχεδιάζει τα δικά του κουστούμια για το Halloween τα οποία παράγονταν σε κάποιο εργοστάσιο στην Κίνα.

 

Σήμερα, ο επιχειρηματίας απασχολεί 35 εργαζόμενους, με τους περισσότερους να είναι νέα άτομα που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της καραντίνας.

Με το κεφάλαιο της πρώτης του δουλειάς, επένδυσε 500.000 λίρες για να φτιάξει την BargainFox, μια online πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επικεντρώνεται σε φτηνά καταναλωτικά προϊόντα.

Με ξυριστικές μηχανές ασχολήθηκε αρχικά, πλέον όμως πουλά πάνω από 50.000 είδη. Η BargainFox ιδρύθηκε τον Μάιο και πλέον αξίζει πάνω από 2,5 εκατ. λίρες!

>>> Διαβάστε επίσης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης / Πάνε Υπουργικό <<<

«Διάβασα μια έκθεση πως η Amazon προσέλαβε 10.000 υπαλλήλους. Τα πήγαιναν καλά. Η πώληση κοστουμιών δεν πήγαινε καλά. Κοίταξα στην Amazon και κατάλαβα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Ήταν μεγαλύτερο το ρίσκο να μην κάνω τίποτα. Προτιμούσα να αποτύχω προσπαθώντας, παρά να καθίσω και να δω την εταιρία μου να πεθαίνει».

Ο Jack εμπορεύεται προϊόντα καινούρια ή «σχεδόν καινούρια», από επιστροφές πελατών μέχρι και πράγματα που μπορεί να έχουν χτυπημένη συσκευασία. Αυτά τα πουλά ακόμα και 40% κάτω από την τιμή τους.

Πλέον έχει 35 υπαλλήλους στις αποθήκες του και ετοιμάζεται να προσλάβει κι άλλους. Και προσλαμβάνει μάλιστα ανθρώπους που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω κορονοϊού, όπως ναυαγοσώστες.

Πηγή: Aftodioikisi.gr