Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 10/02/2020

Η αντιπαράθεση Ακιντζί-Άγκυρας, η λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, η αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ και τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρό κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πρόταση για μορατόριουμ στα ενεργειακά, οι εξελίξεις με τον Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, το σχέδιο νομιμοποίησης αυθαιρέτων και η νέα νομική προσφυγή για την 56η έδρα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Άρχισε η υπόσκαψή του» και γράφει για οργή Άγκυρας για τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία είναι ένα φρικτό σενάριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι πιθανή η ερήμην καρατόμηση του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, Δημήτρη Παπαδάκη, με το πειθαρχικό συμβούλιο να αποφασίζει σήμερα. Επίσης γράφει για ξεκάθαρο όχι από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην τουρκική πρόταση για μορατόριουμ στα ενεργειακά.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:Προς αποδέσμευση 260 θέσεις εκπαιδευτικών-ΛεπτομέρειεςΠρος ανανέωση το φορολογικό καθεστώς της κυπριακής ναυτιλίας«ΟΚ» Περιβαλλοντικής Αρχής για master plan Μαρίνας ΠαραλιμνίουΣε ποια προϊόντα και υπηρεσίες μειώθηκαν οι τιμές τον Ιανουάριο

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Τα πρακτικά δείχνουν εμπαιγμό για λίστα ΜΕΔ» γράφει στο πρώτο του θέμα ότι εκθέτουν πολλούς τα πρακτικά της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της 3ης Δεκεμβρίου 2018 με προσκεκλημένη την τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, εντοπίζεται η άκρη του νήματος που ξετυλίγει το «κουβάρι» για τα ΜΕΔ. Επίσης, γράφει ότι είναι «φρικτό σενάριο» για τον Ακιντζί η προσάρτηση των κατεχομένων. Αλλού, αναφέρει ότι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης προσέφυγε ξανά στο εκλογοδικείο για την 56η έδρα.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:Καύσιμα από κατεχόμενα: Πόσα το πρόστιμο & τι γίνεται με ελέγχουςΛεμεσός, Αγία Νάπα και Πάφος εξοπλίζονται με «έξυπνους» πασσάλουςΑλαλούμ με την πρόσβαση σκύλων στις κυπριακές παραλίεςΠολιτιστική Ατζέντα: Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα δεις

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Αμυντική συνεργασία με Ισραήλ» και γράφει ότι σε εμβάθυνση της συνεργασίας της με το Ισραήλ σε επίπεδο Άμυνας και Ασφάλειας προχωρεί η Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόσφυγες άρχισαν να πουλούν πιστοποιητικά μίσθωσης, τα οποία τους παραχωρήθηκαν από το κράτος ως αντιστάθμισμα για το γεγονός ότι τα σπίτια που έκτισαν σε συνοικισμούς αυτοστέγασης ή τους δόθηκαν σε κυβερνητικούς οικισμούς ανήκουν σε γη Τουρκοκυπρίων, οπόταν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τίτλο ιδιοκτησίας. Ακόμη γράφει για αποκαρδιωτική εικόνα με τα βρώμικα μάρμαρα της πλατείας Ελευθερίας στη λεωφόρο Στασίνου.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στημένα… Ουδείς είδε, ουδείς άκουσε» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η ΟΥΕΦΑ έστειλε 85 φακέλους με ενδείξεις για στημένα παιχνίδια, αλλά μέχρι στιγμής καμία υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί. Αλλού, γράφει ότι πρωταθλήτριες στις χρεώσεις είναι οι κυπριακές τράπεζες, με μεγάλή διαφορά από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Επίσης, γράφει για σχέδιο νομιμοποίησης αυθαιρέτων, το οποίο επεκτείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021 αφού υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες.

ΚΥΠΕ

 
25690