ΟΕΒ: Ψηφίστε τις κρατικές εγγυήσεις πριν την διάλυση της Βουλής

Αντίδραση ΟΕΒ για τη καθυστέρηση στη συζήτηση του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων / Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Brief

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει με την ψήφιση του Νόμου Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε επιχειρηματικά δάνεια πριν από την διάλυση του Νομοθετικού Σώματος, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα και το ΚΕΒΕ με ανακοίνωση του καλεί τα κόμματα να αναλογιστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν με συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου όπως και ο ΠΑΣΥΞΕ:

Να υπενθυμίσουμε πως η Brief σε σημερινό της δημοσίευμα (13/4) είχε σημειώσει πως το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων αν και κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, εντούτοις, δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν τη διάλυση της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές και ως εκ τούτου το ζήτημα θα πάρει μήνες μέχρι τη συζήτηση και ψήφιση του. (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)

Επίσης για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών.

Η «ρευστοτική ασφυξία» των επιχειρήσεων χωρίς τον εν λόγω Νόμο, θα προκαλέσει σοβαρά «θρομβωτικά επεισόδια» σε ένα οικονομικό σώμα, το οποίο υποφέρει εδώ και δεκατρείς μήνες από αναρίθμητα «υποκείμενα νοσήματα» και οι επιπλοκές για κάποια από τα «ζωτικά του όργανα» θα είναι μη αναστρέψιμες.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ανοίγουν 1151 θέσεις σε Δημόσιο, ΕΦ, Αστυνομία και αλλού

Η αποπαγοποίηση νέων θέσεων στο Δημόσιο, η εκ νέου διόγκωση της κρατικής μηχανής και η εκτόξευση του κρατικού μισθολογίου σε μη διαχειρίσιμα ύψη, δεν μπορεί να θεωρείται προτεραιότητα σημαντικότερη από την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, σημειώνεται.
 
Τα πράγματα προωθούνται με λάθος σειρά, επισημαίνεται από την ΟΕΒ. «Η πανδημία θα τελειώσει και πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις βιώσιμες για να χρηματοδοτούν την λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας», αναφέρεται.
 

 
7647