ΠΑΣΥΞΕ: Να ψηφιστεί το ν/σ των κρατικών εγγυήσεων τώρα

Έκκληση στα κόμματα / Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας

Την λύπη και απογοήτευση του εξέφρασε ο ΠΑΣΥΞΕ για για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να παραπέμψει στην επόμενη Βουλή, το Νόμο Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε Επιχειρηματικά Δάνεια.

>>> Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις με το ζήτημα <<<

Ο ΠΑΣΥΞΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, θεωρεί ότι η ψήφιση του υπό αναφορά Νόμου θα παρέχει άμεσα ρευστότητα στις επιχειρήσεις που τόσο την έχουν ανάγκη μετά από ενάμιση χρόνο πλήρους απραξίας.

Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας, ενώ η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η ρευστότητα στερεύει, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για ανάκαμψη, επισημαίνεται. 

Συναφώς, έστω και την υστάτη, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, μακριά από προεκλογικές αντιπαραθέσεις, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να λειτουργήσουν με διαδικασίες του κατεπείγοντος ώστε να προχωρήσουν στην προώθηση του Νόμου για ψήφιση από την ολομέλεια, πριν την διάλυση της Βουλής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊου, προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο και την κοινωνία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Brief σε σημερινό της δημοσίευμα (13/4) είχε σημειώσει πως το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων αν και κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, εντούτοις, δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν τη διάλυση της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές και ως εκ τούτου το ζήτημα θα πάρει μήνες μέχρι τη συζήτηση και ψήφιση του. (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα).

Παράλληλα αντίδραση για το ζήτημα υπήρξε, τόσο από την ΟΕΒ, όσο και από το ΚΕΒΕ που ζητούν όπως ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Επίσης για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών.

 


 

 
22377