Αντίδραση και από ΚΕΒΕ για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων

«Στις Ελληνικές καλένδες παραπέμπει το Κοινοβούλιο το Νομοσχέδιο των Κρατικών Εγγυήσεων» / Κάλεσμα σε κόμματα

Είναι με ιδιαίτερη απογοήτευση που το ΚΕΒΕ διαπιστώνει ότι το θέμα των Κρατικών Εγγυήσεων παραπέμπεται για ακόμα μια φορά στις Ελληνικές καλένδες θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων, σημειώνει σε ανακοίνωση του το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ λίγη ώρα προηγουμένως και η ΟΕΒ ζήτησε όπως το νομοσχέδιο συζητηθεί πριν τη διάλυση της βουλής. Tαυτόχρονα, και ο ΠΑΣΥΞΕ ζήτησε τη ψήφιση του νομοσχεδίου.  

Να υπενθυμίσουμε πως η Brief σε σημερινό της δημοσίευμα (13/4) είχε σημειώσει πως το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων αν και κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, εντούτοις, δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν τη διάλυση της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές και ως εκ τούτου το ζήτημα θα πάρει μήνες μέχρι τη συζήτηση και ψήφιση του. (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)

Επίσης για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΠΑΣΥΞΕ: Να ψηφιστεί το ν/σ των κρατικών εγγυήσεων τώρα

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, "φαίνεται, δυστυχώς, ότι παρά την καθολική αναγνώριση της ανάγκης να ψηφιστεί το εν λόγω Σχέδιο, επικρατούν και πάλιν προεκλογικές σκοπιμότητες και με προμετωπίδα καθαρά διαδικαστικά ζητήματα η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτυγχάνει για ακόμα μια φορά να αφουγκραστεί την πραγματικότητα και να δώσει διέξοδο στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα πολιτών και επιχειρήσεων".
 
Το ΚΕΒΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η έλλειψη ρευστότητας είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα της πανδημίας.  Ένα πρόβλημα που μεγαλώνει όσο η κατάσταση στην αγορά δεν ομαλοποιείται σε συνδυασμό με την απουσία του εν λόγω Σχεδίου.

Οι οποιεσδήποτε δικαιολογίες και προσχήματα ότι τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν είχαν το χρόνο να μελετήσουν το Νομοσχέδιο και κατά συνέπεια δεν μπορούν να το ψηφίσουν πριν τη διάλυση της Βουλής δεν πείθουν κανένα, αφού οι πρόνοιες του νομοσχεδίου είναι γνωστές σε όλους εδώ και πολλούς μήνες, σημειώνει το ΚΕΒΕ. 

Παράλληλα το ΚΕΒΕ, καλεί "όλα τα Κόμματα που εναντιώνονται στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, να αναλογιστούν το μέγεθος των προβλημάτων καθώς και τους κινδύνους που απειλούν τις επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους από τη μη ψήφιση του και να συνεργαστούν ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό πριν τη διάλυση της παρούσας Βουλής".