Κρατικές εγγυήσεις: Υπέρ της επείγουσας έγκρισης τους η ΣΕΚ

Η ΣΕΚ εκφράζει την πεποίθηση ότι μέσα από την υλοποίηση του ν/σ θα παρασχεθεί νέα ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις

Η ΣΕΚ τάσσεται υπέρ της επείγουσας έγκρισης του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέσα από την υλοποίηση του θα παρασχεθεί νέα ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες στη βάση προηγούμενων κυβερνητικών σχεδίων, ανέλαβαν την υποχρέωση να διατηρήσουν την απασχόληση στα προ κρίσης επίπεδα.

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις, αλλά και όσα προηγήθηκαν για τις κρατικές εγγυήσεις <<<

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι «η οποιαδήποτε πολιτική που προστατεύει και στηρίζει την απασχόληση, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, πρέπει να υλοποιείται, ως απότοκο και της προηγούμενης απαραίτητης διαβούλευσης». 
 
«Η μέχρι σήμερα διαχείριση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης έγινε μέσα από τη συνεργασία, τη συναντίληψη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στις πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και αυτό πρέπει να γίνει και τώρα με το θέμα των κρατικών ενισχύσεων», προσθέτει.
 
Καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή να βρουν τον τρόπο της συναίνεσης, για ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από την παρούσα Βουλή.  
 
Όσον αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δικαιοσύνης, η ΣΕΚ εκφράζει την απαρέσκεια της, γιατί όπως αναφέρει, «αυτά τα ζητήματα συζητούνται τουλάχιστον την τελευταία πενταετία και θα έπρεπε να είχαν ήδη εγκριθεί προ καιρού ως βασικές παράμετροι για την εδραίωση του κράτους δικαίου».

Εξελίξεις συνεχίζουν να προκύπτουν στο ζήτημα του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων.

Αναλυτικά όλες οι ανακοινώσεις και ρεπορτάζ για το ζήτημα: 

(ΚΥΠΕ)

 
14765